Mobil

Van, ahol már betiltják a Pokémon Gót

Van olyan ország, ahol kormányzati szinten tiltanák be a mobiljátékot, mert zombit csinál a fiatalokból.

Indonéziában nem viccel a kormányzat, ha arról van szó, hogy veszélyben érzi a lakosság ép elméjét, vagy épp tanulási, munkavégzési képességét. Most épp egy olyan törvénytervezet benyújtására készülnek, amely teljesen kitiltaná a Pokémon Gót az iskolákból és azok környékéről. Az oktatásért felelős minisztert az sem hatja meg, hogy ez a játék legalább kimozdítja a gyerekeket a székből, és a többi mobiljátékkal ellentétben valódi mászkálásra, tehát legalább minimális mozgásra készteti őket. Szerinte a Pokémon Go-tól a fiatalok épp lustává válnak, mert

a játék károsítja az agyukat.

Yohana Yembise azt szeretné elérni, ha a gyerekek “virtuális szörnyvadászat” helyett valami alternatív hobbit találnának maguknak, ezért konkrét intézkedéseket vezetne be azért, hogy ne is lehgyen lehetőségük a játékot használni iskolába jövet-menet, valamint az intézmények falai között.

A távol-keleti országban nem a diákok az első anti-pokémon célpontok, a kormányzat már megtiltotta az összes közszolgálatot teljesítő munkavállalónak (beleértve a rendőröket, kórházi dolgozókat, vagy a kormnyhivatalokban ülőket), hogy bármilyen GPS alapú játékkal játsszanak – és ebbe természetesen beletartozik a Niantic szörnykergetője is. Ezt a döntést annak idején nemzetbiztonsági okokkal magyarázták: Ryamizard Ryacudu védelmi miniszter szerint az emberek képtelenek ellátni a feladataikat, ha folyamatosan a játékba temetkeznek.

Ja, és ha még nem mondtuk volna: Indonéziában annak ellenére dúl már hetek óta a Pokémon Go őrület, hogy a játék hivatalosan még mindig nem érhető el az országban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik