Mobil

Új nevet kap és átalakul az egyik legjobb navigációs app

A névváltozással együtt komoly tartalmi fejlesztések érkeztek. De a lényeg, hogy a HERE szó továbbra is benne van.

A korábban HERE Maps-ként ismert navigációs alkalmazás a legutóbbi Android és iOS frissítést követően nevet váltott, és mostantól HERE WeGo-ként kell keresnünk a digitális boltban. Nem is tudunk elmenni a csodás szójáték mellett, bár a magyarban eddig is elég mókásan hangzott a dolog, ha úgy mondtuk ki, ahogy leírtuk.

Ám a változások nem merülnek ki annyiban, hogy más lett a név, mert az alkalmazás mostantól időt is spórol számunkra azzal, hogy amikor beütjük a célunkat, kapásból felkínálja az eltérő közlekedési lehetőségeket, és így nem kell azt egy külön menüben megkeresve átállítani. És ezzel még messze nincs vége a tűzijátéknak, hiszen mindamellett, hogy autó, bicikli, gyalogos, és tömegközlekedés közül választhatunk (ezek nem új dolgok), megjelenik a Car2Go is, ami az autómegosztós lehetőséget jelenti.

here wego

Ezen opció használatával telekocsizhatunk, vagy a szerencsésebb helyeken, ahol nem verték szét pattintott kőbaltával az Ubert, akár a foglalást is intézhetjük. Mindemellett pedig sok város esetében akár taxizással kapcsolatos információkhoz is hozzájuthatunk, ami leginkább abban nyilvánul meg, hogy az alkalmazás kiszámolja nekünk a viteldíjat az adott útvonalra.

Végül, de nem utolsó sorban említést érdemel a biciklisek számára szimpatikus fejlesztés, ami megjeleníti a szintkülönbségeket az útvonalon, így előre lehet tudni, hogy hol fogjuk kiköpni a tüdőnket, és hol gurulunk vidáman. A névváltoztatás pedig valószínűleg annak köszönhető, hogy a HERE Maps nem volt túl feltűnő, nem keltette fel az érdeklődést, ám a HERE WeGo már kicsit más. Meglátjuk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik