Mobil

Még mindig van lejjebb: jön a Pokémon Go chat

Az eddigi Pokémon Go chatek nagyjából mind elvéreztek a terhelés alatt, de talán a Razer esetében másként lesz.

A cím megtévesztő lehet, bár nem abban, hogy van még lejjebb, hanem félig abban, hogy “jön” a chat, mert a térképalapú rész már korábban is működött, és azóta egy halom másik is elkészült, amit azonban senki nem használ (mert nem bírják a szerverek és nem lehet bejelentkezni). Az alapvetően videojátékos perifériákra specializálódott Razer azonban látja a piaci rést, és úgy döntött, behatol a Pokémon Go üzletbe.

A cég készített egy alkalmazást, ami rendkívül leleményesen RazerGo néven fut, és lehetővé teszi, hogy az egymás közelében lévő játékosok chat üzenetekben kommunikáljanak egymással. Valljuk be, ez azért messze nem egy eget és földet megrengető újdonság, de ha véletlen működik, a világ máris egy jobb hellyé válik, és a felhasználók immár úgy tudnak besétálni a barlangokba, hogy közben chatelnek a másikkal. Plusz arra is rávilágít, hogy mennyi irányba lehetne még fejleszteni a játékot.

razergo

A dolog lényege, hogy néhány kilométernyi távolságtól egészen 900 kilométerig el tudják érni egymást a játékosok, de értelemszerűen az egymáshoz közelebb lévők esetében fontos a chat, amire ha rá akarjuk fogni, akkor azt lehet mondani, hogy még közösségi értéket is hordoz. Az utcán kóborló emberek ugyanis hajlamosak egymást megszólítani, beszélgetni, és így idegenből akár alkalmi ismerősökké is válhatnak.

A webes felület már él, a mobilos pedig július 25-én lesz éles, úgyhogy már nem kell sokat várni arra, hogy egy újabb chat alkalmazással bővüljön a Pokémon Go, de talán a Razer azt is megoldja, hogy a többivel ellentétben működjön.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik