Mobil

A Pokémon Go minden létező rekorodot megdöntött

A Pokémon Go jött, látott, és megdöntött minden korábbi rekordot.

Nincs nap Pokémon Go nélkül, sőt, inkább úgy fogalmaznánk, hogy nincs napszak Pokémon Go nélkül, mert a játék letarolta a világot, és tényleg szinte mindenki a telefonjába mélyedve mászkál, akár beltéren, akár kültéren keresi a játék jellegzetes figuráit.

Ennélfogva nem is lehet túl nagy meglepetés, hogy a játék hamarost felkúszott a legnépszerűbb címek dobogójának tetejére, már ami a megjelenés utáni aktivitást illeti. A SurveyMonkey felmérése szerint a tengerentúlon a Pokémon Go lett minden idők legnépszerűbb mobilos játéka, köszönhetően annak a nagyjából 21 millió felhasználónak, akik rászakadtak a játékra. Ímhol gyorsan egy grafikon arról, hogy milyen címekkel kellett megküzdeni Pikachunak és barátainak:

pokemon go grafikon

A függőleges oszlop a napi felhasználók számát mutatja, és jól látható, hogy igazából csak a 2013-ban megjelent Candy Crush Saga az, ami hasonló őrületet váltott ki a játékosok körében, de annak meg már 3 éve, és amilyen gyorsan fejlődik ez a szegmens, talán a legtöbben már el is felejtkeztek róla (azért még nem teljesen).

Ami pedig a platformokat illeti, a Pokémon Go csak Androidon 10 millió telepítést mondhat magáénak, azt pedig talán felesleges is lenne részletezni, hogy hány millió dollárt hozott és fog hozni a fejlesztőknek, akik talán el is mehetnek nyugdíjba, hacsak nem akarnak még néhány rókabőrt lehúzni a témáról. De biztos akarnak, hiszen ez volt az Angry Birdsszel is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik