Mobil

A legjobb akkutippek Pokémon Go-játékosoknak

Néhány tanács, hogy ne kelljen egy órán belül hazaballagni a Pokémon-vadászatról.

Aki annak idején tolta az Ingresst, az ne figyeljen ide, hiszen neki nem lesz újdonság: az ilyen típusú játékok órák alatt legyilkolják a telefon akkumulátorát. A folyamatosan aktív kijelző, a grafikus elemek megjelenítése, a bekapcsolt GPS miatt a telefon ilyenkor elég komoly teljesítményt ad le, aminek elsősorban az akku látja a kárát. Jöjjön néhány (azaz 5) tipp, amivel meghosszabbítható a vadászat.

1. Állítsd be a kijelzőt!

Kezdjük ezzel, mert a kijelző a legnagyobb energiavámpír. Mindkét ismert oprendszer (iOS, Android) lehetővé teszi, hogy a megjelenítő háttérvilágítása a környezet fényviszonyainak megfelelően állítsa be magát. Érdemes kikapcsolni azt a funkciót, vagy egyszerűen lehúzni a fényerőt szabályozó csúszkát, és úgy beállítani, hogy még éppen látszódjon a térkép. iPhone esetében az alulról felhúzható Control Centeren találhatjátok, Android alatt a felső értesítési sáv körül kell keresgélni.

ios_control_center_fenyero

2. Kapcsolj ki mindent, ami nem kell

A GPS-nek, illetve a mobilnetnek maradnia kell, de ezen kívül minden egyéb mehet a levesbe. Kapcsold ki a WiFi-t, főleg annak azt a funkcióját, ami elérhető hálózatokat keres. Lődd le a Bluetooth-t, az NFC-t, és az összes háttérben aktív alkalmazást vagy folyamatot. Ezek egyenként nem sok energiát fogyasztanak, de a sok kicsi sokra megy elv alapján segíthet pluszperceket kisajtolni az akkuból.

3. Aktiváld az energiatakarékos módot

A Pokémon Go fejlesztői is gondoltak erre a problémára, így a játék is tartalmaz egy akkukímélő módot. Ennek eléréséhez elsőként nyomj a Pokéball által jelzett főmenüre, itt kattintsd le a jobb felső sarokban lévő Settings gombot, ahol már bekapcsolhatod a „Battery saver” opciót. Ezután az fog történni, hogy ha a magad mellé leengedett kézzel mászkálsz a városban, a kijelző kikapcsolja magát, a játék azonban továbbra is fut, és figyelmeztet, ha van valami érdekes a közelben. Ha egyébként a telefon sleep módba tételével próbálkozol, az nem fog működni, mert ilyenkor a Pokémon Go is elmegy aludni. (Tipp: sajnos az iOS 10 béta verziójában ez egyelőre nem működik, ki kell várnod, mire javítják.)

Pokemon_go_akku_tippek

4. Használj külső akkut!

Az összes közül ez a legbiztosabb megoldás, bár némi beruházást igényel. A „battery pack” vagy „power bank” néven futó külső akkumulátoroktól hemzseg a net, érdemes szétnézni a nagy kínai webshopok valamelyikén, ahol pár ezer forintért már elég bika darabokat be lehet szerezni. Ha valódi segítséget remélsz ezektől, akkor 10 ezer mAh alatt nem érdemes próbálkozni, ekkor azonban azzal is számolnod kell, hogy plusz 30-40 dekát hozzáad az úti csomagodhoz. További előny: ha lecseng a Pokémon Go-hiszti, lesz egy bármikor máskor is használható külső akkud.

power_bank_pokemon_go

5. Offline Google Maps

Ezt a tippet tartják a legmegbízhatatlanabbnak, ettől még persze ki lehet próbálni, hátha. A teória szerint vadászat közben a Google Maps szelvényeinek folyamatos letöltése is energiát fogyaszt, ezért logikusnak tűnhet, ha a szükséges adat a mobilon van, akkor ezzel lehet spórolni valamennyit. Ehhez lépj be a program főmenüjébe, válaszd ki az „Offline területek” menüpontot, ahol a jobb alsó sarokban lévő plusz jellel tedd offline-ná azt a térképrészt, amelyikre szükséged van. (Ez egyébként külföldi utazás előtt is hasznos lehet.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik