Mobil

Indul a Pokémon Go európai bevezetése

Itt volt, eltűnt, a németeknél megint itt van. Mi az? Naná, hogy az az őrület, amire minden mobilos vár az öreg kontinensen.

A Pokémon Go futótűzként (vagy más aspektusból pestisként) terjed a világon, és boldog boldogtalan a telefonjára meredve sétál az utcán, ül az autóban, vagy éppen a vécén, és már most, egy-két nap után is múzeumok kérik a játékosokat, hogy ne legyenek taplók, és többen kattannak rá a villámfarkú sárga jószág pornójára, mint bármi másra. Mi is kipróbáltuk, videóban meg is mutatjuk, milyen.

Érdekesség azonban, hogy bár egy darabig Európából is elérhető volt a játék, hirtelen mégis eltűnt a virtuális boltokból, ám addigra már a legtöbb letöltős oldalon megtalálható volt az apk-fájl, innentől pedig nem volt akadálya annak, hogy még tovább terjedjék a ragály. Ám Európában egyetlenként a németek már hivatalosan is letölthetik, míg a többieknek továbbra is piros a lámpa.

pokemon go

De a várakozásért cserébe az Android 7 fejlesztői béta verzióján is fut a játék 0.29.2 verziója, ami teljes mértékben kompatibilis a Nougattal, tehát öröm van és boldogság. Azt pedig már mondanunk sem kell, hogy Ausztráliában, Új-Zélandon és az Egyesült Államokban napok óta hozzáférhető. Vélhetően utóbbi országban hamarosan indulnak is a perek, melyek annak köszönhetőek, hogy a játékba feledkezett gamerek beleesnek a fedlap nélküli csatornába, elé sétálnak az iskolabusznak, és még hosszasan sorolhatnánk.

Mindenesetre lehet reménykedni: ha a német Pokémon Go-rajongók már hivatalosan tölthetik az appot, hamarosan Európa többi országa is megkapja az alkalmazásboltos, hivatalos lehetőséget. Aztán pedig jaj nekünk!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik