Mobil

Nyári galéria Budapestről

Fogtunk egy Huawei P9 Lite telefont, és csak úgy elindultunk Budapesten megnézni a nyarat. Belülről indultunk, felfelé mentünk, majd a legszélén kötöttünk ki.

Az út célja alapvetően az volt, hogy megnézzük, mit tud a Huawei P9 Lite okostelefon kamerája, aztán azon találtuk magunkat, hogy csak mászkálunk ide és oda a fővárosban, random irányokba lövöldözve a képeket. Viszonylag szövegmentesen meg is mutatjuk, mit láttunk.

Először a Szabadság-híd felé vettük az irányt, hogy meglessük, milyen is autók nélkül. Nyugodt és szép.

huawei-bp-nyar-03

huawei-bp-nyar-02

A P9 Lite kamerája szerencsére nem csak “turistafotók” kattintgatására jó, a Pro üzemmód bekapcsolásával jól eljátszadozhatunk olyan beállításokkal is, amelyek sokszor csak profi fényképezőgépeken találhatóak meg. A fenti képen például a fókusszal játszadoztunk kicsit, míg az alsónál a felhők az ISO és a rekeszérték pöcögtetésével lettek ilyen kontrasztosak.

huawei-bp-nyar-01

huawei-bp-nyar-00

Mint látható, az utolsó fotót már a Gellérthegyről lőttük az autómentes hídról, és ha már ott voltunk, készült néhány további kép. Itt a P9 Lite azzal segítette a fotózást, hogy a zoomolt képek készítésekor figyelmeztetett: a kattintás után még tartsuk egy kicsit célra a kamerát, hogy utólag élesíthessen a végeredményen.

huawei-bp-nyar-08

huawei-bp-nyar-11

Innen csak pár perc autóval, vagy akár tömegközlekedéssel egy olyan hely, amiről talán a legtöbben nem is tudnak. A Szent István (volt Kertészeti) Egyetem épülete a Villányi úton található, ezt pedig egy olyan kis arborétum veszi körül, amelyet az oktatásban használnak, és a hallgatók tartják karban. Van kis tótól fűszerkerten át fás területekig mindenféle környezet, és bár a lehetőséget nem hirdeti nagy tábla, bemehet bárki.

huawei-bp-nyar-04

huawei-bp-nyar-05

Hogy a budapesti vizeket egy furcsa perspektívából is megnézzük, gyorsan leszaladtunk az Akvárium klubba. Nem igazi búvárkodás, de illúziónak megteszi.

huawei-bp-nyar-06

Ha viszont valaki tényleg természetes vízre, nyugalomra, amolyan retró balatoni hangulatra vágyik, egy olyan budapesti helyszínre érdemes kilátogatnia, amelyről szintén nem sokan tudnak. Eleve furcsa, ha azt mondjuk, irány Csepel, pedig a panelrengeteg és az ipari területek mögött, közvetlenül az M0 előtt lapul meg a Kavicsos-tó. Az egykori bányatavat ma horgászok és nyaralók egyaránt birtokba vették, így egy olyan fotóval búcsúzunk, amiről nehéz elhinni, hogy Budapest szélén készült. Az éjszakába hajló felvétel a P9 Lite profi beállításainak köszönhetően nem lett “mákos”, a végletekig kitolt rekeszérték mellett csak arra kellett vigyázni, hogy ne mozduljon be a telefon a felvétel készítése közben.

huawei-bp-nyar-10

Ajánlott videó

Olvasói sztorik