Mobil

Hatalmas szemet növeszt az iPhone 7

Az iPhone 6 és 6s egyik legkevésbé kedvelt tulajdonsága amellett, hogy 16 GB-tal indul az alapmodell, az a kidudorodó kamera, ám sok felhasználó erőteljesen reméli, hogy utóbbit eltakarítja a gyártó a hetesről, mert úgyis annyiran ágáltak ellene, és az Apple figyel a felhasználói igényekre, ugyebár.

Úgy néz ki azonban, hogy a reménykedők csalódni fognak, mert a Nowhereelse.fr egy olyan képet közölt, amin az látható, hogy az iPhone 7 egyrészt formailag alig különbözik a hatostól, ugyanakkor átdolgozták az antennavonalat, másrészt kamera tekintetében a szeme még nagyobb, mint eddig volt. Mindez így néz ki fotón, ha valaki esetleg nem hiszi el bemondásra:

A kamera kinézetével kapcsolatban Jony Ive tavaly azt mondta, hogy csupán gyakorlatias optimalizálás miatt olyan, amilyen, ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy a képérzékelő egyszerűen túl nagy, ezért nem fér el az iPhone 6 és 6s vékonyka profiljában, hanem kilóg belőle. Ugyanakkor az a tény, hogy a hetesé még nagyobb, egyúttal azt is jelenti, hogy újabb fejlesztéseken esett át az egység, ami viszont nem rossz dolog.

Akinek azonban mégsem tetszik, az gondoljon arra, hogy az iPhone 7 Plus a pletykák szerint dupla kamerával érkezik, ami kétszer ilyen csúnyácska lehet azok szemében, akiknek ezzel is gondjuk van. Azonban amíg a telefonok egyre vékonyabbak, és a képérzékelő nem tudja mindezt lekövetni, addig hasonló megoldásokkal fogunk találkozni, és ezt jobb elfogadni, mint tehetetlenül dühöngeni rajta. Meg hát azért mégis: nem az a fontosabb, hogy jobb legyen valami, még a szépség rovására is?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik