Mobil

Ezért érdemes néha felnézni Budapesten

Mesébe illő tornyocskákat, hihetetlen erkélyeket, ijesztő és magasztos homlokzatokat vehet észre bárki, aki nem csak az utcaszintet pásztázza.

Furcsa, hogy amikor egy budapesti elmegy egy idegen ország idegen városába, máris elkezd nézelődni, felnéz a házak tetejéig, és szanaszét fotózza a legkisebb részleteket is – otthon viszont gyakran észre sem veszi, milyen apró csodák között él. Persze néha olyan helyeken kell keresni a fantáziavilágból idecsöppent részleteket, ahol nem is gondolnánk – gyakran lepusztult házak, elhanyagoltabb környékek is tartogatnak meglepetéseket.

Elvileg egy telefon kameratesztje miatt indultunk útra Budapesten, de a téma gyorsan megfogott, ezért a Huawei P9 Lite lencséjét máris felfelé fordítottuk. Sétánkat mindenesetre egy olyan helyen kezdtük, ahol nagyon is szembeötlő az építészet szépsége, a Kossuth Lajos utcán még a tősgyökeres pestiek is észreveszik a házak tetején díszelgő tornyokat.

huawei-bp-torony-01

Néhány tornyot közelebb kellett hoznunk, szerencsére a P9 Lite zoomolás közben is figyel arra, hogy ne legyenek életlenek a képek, a rendszer a kijelzőre írja, hogy a kép elkattintása után még tartsuk a cél felé a kamerát, hogy élesíthessen a végeredményen.

huawei-bp-torony-02

Aztán mentünk tovább, szép lassan kifelé haladva a belvárosból, miközben folyamatosan azon gondolkoztunk: mi lehet ezekben a kis tornyokban?

huawei-bp-torony-03

huawei-bp-torony-04

huawei-bp-torony-07

huawei-bp-torony-11

Még a Körútról lefordulva, a már nem túlzottan szép környékeken is akadtak olyan bérházak, amelyeknek utcaszintje ugyan lepusztult vagy elhanyagolt, de a tetején ott virít egy elsőre talán fel sem tűnő torony, erkély vagy dombormű. Ezek “elkapásához” már a P9 Lite fotós alkalmazásának Pro üzemmódját használtuk, ugyanis a fények és árnyékok kontrasztját a sokkal komolyabb fényképezőgépekhez hasonló, részletes beállításokkal lehet jól kimunkálni.

huawei-bp-torony-05

huawei-bp-torony-06

Az alábbiak ismét zoomolt képek, mindenféle utómunka nélkül.

huawei-bp-torony-09

huawei-bp-torony-10

huawei-bp-torony-12

huawei-bp-torony-08

A fotózás végével reméljük, sikerült Budapestnek egy sokak számára nem is ismert arcát megmutatnunk, másrészt pedig a P9 Lite fotós képességeit is sikerült jól hasznosítani. Már csak az maradt ki, hogy legközelebb valamilyen miniatűr budapesti látványosságokat keressünk, akkor lehet ugyanis tesztelni a makró üzemmódot – esetleg tud valaki pár milliméteres tornyokról a fővárosban?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik