Mobil

Kínából perelték be a Samsungot

A Huawei kettesével tolja a pereket a Samsungra, hogy a koreai cég érezze a törődést.

A mobiltelefonos világnak szerves része a pereskedés, hiszen szinte minden napra jut egy haragos gyártó, aki bíróságra viszi valamelyik vetélytársát, jellemzően a szabadalmakkal, levédett technológiákkal kapcsolatos jogviták végett. A Huawei az idei évben már belekötött egyszer a Samsungba a 4G és a szoftveres interfész miatt, de természetesen a koreai gyártót sem kell félteni, ha pereskedésről van szó, mert elég rutinos a témában.

A Huawei viszont nem remeg, inkább újabb bírósági ügyet akaszt a Samsung nyakába, méghozzá nem is aprócska dolgokban, hiszen a kereset érinti a Samsung Galaxy S7-et, az S7 edge-t, és a Galaxy J5-öt. Habár azt nem tudni pontosan, hogy ebben az esetben éppen milyen szabadalmak miatt megy perre a kínai cég, a folyosói pletykák szerint 2011-ben levédett, kijelzőkhöz kapcsolódó technológiákról van szó. A Huawei állítólag elég alaposan körbejárta a témát, és úgy gondolja, hogy az említett három eszköz esetében a Samsung lemásolta a szabadalmaztatott funkciókat.

huawei vs samsung

Egyik gyártó sem adott ki eddig hivatalos sajtóközleményt, bár a koreai óriás szóvivője annyit azért elmondott, hogy megvizsgálják a panaszt, de mostanáig semmilyen tényleges intézkedés nem történt az ügyben. Nem lehet azonban azt mondani, hogy a Huawei ügyvédei ne dolgoznának meg a pénzükért, hiszen a mostani előtt a T-Mobile ment alperesként a bíróságra a 4G technológia miatt. De mint említettük az elején, ezek a harcok teljesen megszokottak az iparágban, és egyáltalán nem befolyásolják az egyébként a cégek közt meglévő együttműködéseket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik