Mobil

A Facebook olyasmivel készül, amire mindig is vágytál

A titkos, önmegsemmisítő üzeneteket még maga a Facebook sem képes elolvasni.

Egy ideje már nem kérdéses, hogy a Messenger a Facebook egyik, ha nem a legfontosabb szolgáltatása. Megállás nélkül érkeznek hozzá az új funkciók, kiegészítések, emoji készletek, pénzküldési lehetőség, a videóhívó funkció, a GIF-ek támogatása, stb. Furcsa módon pont az a lehetőség maradt ki eddig, ami miatt a Snapchat annak idején ismertté vált, és amit több chat app is aktívan használ: a titkos üzenetek küldése.

Titkos üzenet….

Ez hamarosan megváltozik, mivel már tesztelési fázisban van a Messenger üzenetek végpontok közötti titkosítása. Ez azt jelenti, hogy a két felhasználó között zajló beszélgetést csak és kizárólag a felek olvashatják majd el, ahhoz még maga a Facebook sem férhet hozzá. Ez a funkció azt is megengedi, hogy az elküldött üzenetet időzítővel lássuk el, aminek letelte után az megsemmisíti önmagát.

A titkos beszélgetés elindítása nem automatikus, azt a felhasználónak külön be kell kapcsolnia, ahogy a videón is jól látható. Mivel a Messenger párhuzamosan több készüléken is futhat, illetve oda megérkezhetnek az üzenetek, ezért a titkosítottak kizárólag egyetlen eszközön jelennek meg, ami érthető, hiszen egyéb esetben a „végpontok közötti” kifejezés teljesen érelmét vesztené.

A sexchat új csatornája (is) lehet

Az ilyen módon indított beszélgetések során nem használható a Messenger összes funkciója. Aki titkolózna, annak így le kell mondania a cicás (és minden egyéb) GIF fájlok küldéséről, de videók sem mehetnek ilyenkor át, ahogy fizetést, egyéb tranzakciókat sem lehet bonyolítani ebben az üzemmódban.

secret_fb_messenger

A Facebook szerint olyankor érdemes aktiválni a funkciót, amikor érzékeny adatot küldünk valakinek. Ilyenek lehetnek egy bankszámla adatai, üzleti információk, betegséggel, egészségügyi állapottal összefüggő tények, és a FB ugyan szemérmesen elhallgatja, de nyilván pikáns fotókat, üzeneteket is gyakran kell majd továbbítaniuk a szervereknek.

Az új lehetőséget jelenleg felhasználók egy szerencsés csoportja teszteli, a széles körű bevezetés hamarosan, több lépcsőben történik majd meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik