Mobil

Ez a legjobb dolog, ami a mobillal történhetett

Horváth Balázs
Horváth Balázs

újságíró. 2016. 07. 08. 13:02

A Mogees Play bármilyen felületet, tárgyat játékvezérlővé lényegít át.

Az okostelefon eddig is hihetetlen lehetőségeket adott a felhasználóknak, ezért is nehéz elképzelni, hogy mi egyebet lehet még kifacsarni ebből az eszközből. A lehetőségek pedig még mindig ott vannak, amit a Mogees is tökéletesen példáz. Az eszköz, illetve a mögötte lévő ötlet nem teljesen új, hiszen 2014 óta két sikeres Kickstarter kampányt is teljesítettek az eszközzel.

Játssz bármin, bármikor!

A Mogees eredeti verziója egy vibrációt érzékelő kiegészítő, amivel bármilyen hétköznapi tárgy hangszerré változtatható. A készítők az azóta eltelt időben arra jutottak, hogy a kifejezetten zenészeknek kínált rendszert miért ne lehetne sokkal szélesebb réteghez is eljuttatni, aminek a legtökéletesebb módja, ha játékra optimalizálják. Ebből lett a Mogees Play.

Az alapkoncepció változatlan: adott egy könnyű műanyagból készült, leginkább egy ajtógombra hasonlító szenzor, ami fogja a vele érintkező tárgyak felületén keletkező vibrációt. A Mogees egy mobilhoz, vagy tablethez csatlakoztatva, illetve egy megfelelő appal kiegészítve olyan játékélményt kínál, amiről más most messziről lerí, hogy szinte korlátlan lehetőségeket tartogat.

Tanulhatnak is belőle

Ehhez a fejlesztők kezdésnek rögtön három játékot is kínálnak, amelyek ügyességi (Pulse), és zenei (Jam, Keys) vonalon használják ki az érzékelő képességét és a játékos kreativitását. A csapat azonban azt szeretné, hogy minél több alkalmazás, játék szülessen, ezért a fejlesztők számára elérhetővé teszik a szükséges dokumentációkat. Sőt, szerintük a Mogees Play az oktatásban is fontos szerepet tölthet majd be, ezért (is) igyekeznek a lehető legalacsonyabban tartani a kütyü árát.

Akit érdekel a Mogees Play és az abban rejlő lehetőség, az a Kickstarter oldalán biztosíthat magának egyet, vagy akár többet. Már 40 dollárért hozzá lehet jutni, van fejlesztői szett, de kínálnak kifejezetten oktatási célra szolgáló csomagot is.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.