Mobil

Mobilról készít papírképet a mini nyomtató

Minden téren jobb, mint elődje, csak a létjogosultsága kérdéses.

Aki valaha is hívott elő digitális képeket, az tudhatja, hogy bár nagyon jól tudnak kinézni a kijelzőn, azért elég nehéz őket bekeretezni és a falra helyezni, kivéve, ha veszünk egy digitális képkeretet, de ez a megoldás talán nem véletlenül nem rendelkezik őrületes tömegeket megmozgató bázissal. Viszont mióta a zsebünkben figyel egy olyan okostelefon, ami egy teljesen átlagos turista-fényképezőgép szintjét hozza (vagy akár annál is jóval többet), kattintgatunk mindenfelé, és tele van a mobil jobbnál jobb képekkel, amik a legtöbbször sosem hagyják el a kijelzőt.

Megoldást nyújthat viszont a Fujifilm Instax SP-2, melyről már korábban is pletykált az internet tájékozottabb része, ám mostanra maga a gyártó is leleplezte a terméket, és tudjuk, hogy mire képes az SP-1 utódja. Elődjénél érte némi kritika a felbontást, így a gyártó reszelgetett rajta egy kicsit, úgyhogy most már 800×600-ban, 320 dpi-vel képes kinyomtatni a képeket, ami egészen jól jöhet akkor, ha éppen úgy gondoljuk, hogy telefonról szeretnénk valós fotókat kinyerni.

instax

De nem csak a nyomtatás az egyetlen lehetőség, hiszen az eszközhöz tartozó alkalmazás segítségével különféle szűrőket helyezhetünk a képeinkre, sőt, akár kollázsokat, és sablonokat is készíthetünk, vagy ha úgy gondoljuk, nagyon eltaláltunk egy beállítást, akkor azt fel is tölthetjük a netre, hogy mások is használhassák. És ezzel még mindig nincs vége az újdonságoknak, mert míg elődje egyszer használható elemekkel rendelkezett, az SP-2 már újratölthető akkumulátorokat kapott, ami sokkal egyszerűbbé és környezetbarátabbá teszi a használatot.

Ugyanakkor a mobilos nyomtatás lehetőségét meg kell fizetni, ami azt jelenti, hogy a július közepén megjelenő Fujifilm Instax SP-2-ért 200 dollárt kell majd kicsengetnünk, mely a brexitnek köszönhetően jelenleg 57 500 forintot jelent. Ennyiért pedig kétséges, hogy egy honi felhasználó inkább ezt választaná, semmint azt, hogy elküldi a képeit kinyomtatni egy erre szakosodott internetes bolthoz, és majd érte megy, amikor elkészülnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik