Mobil

Megint nagyot gurít a Samsung a Note 7-tel

Már nyár végére boltokban lesz az új erőgép, amiben a jól értesültek szerint kétféle kényelmi-biztonsági megoldás is helyet kap.

Először is kezdjük ott, hogy tényleg Galaxy Note 7 lesz a neve a következő Samsung csúcsmobilnak, annak ellenére, hogy a család legutoljára megjelent tagja még csak a Note 5 névre hallgat. A hatos szám kihagyása logikusan azért történhetett, mert a Galaxy S sorozatnál is a hetes számnál tart a koreai gyártó (na jó, meg azért, mert ősszel az iPhone is ezzel a verziószámmal várható).

Fontosabb viszont, hogy mit tud majd a bivalyerős modell – a Samsungnál jó ideje az a gyakorlat, hogy év elején kiadják a dizájnban és felhasználói élményben kimaxolt Galaxy S mobilokat, majd ősszel érkezik az egyszerre mindent akaró felhasználóknak és mobilgeekeknek szánt erőgép az aktuális Galaxy Note formájában. Most sem lesz másképp, az @evleaks néven valóban megbízható mobilos titkokat szellőztető Evan Blass egy csomó fontos részletet árult el a mobilról.

A kijelző 5,7 hüvelykes képátlójú, QHD felbontású superAMOLED lesz, a háttértár microSD kártyával bővíthető 64 gigabájt, a hátlapon 12 megapixeles kamera figyel majd, míg a szelfikamera 5 megapixeles lesz. A fekete, ezüst és kék színekben várható Note 7 IP68 szabvány szerint víz- és porálló házban érkezik.

Ami pedig még érdekesebb: a Galaxy S modellekben is megtalálható ujjlenyomat-érzékelő itt is jelen lesz, de kap egy társat is egy írisz-szkenner formájában, így a Windows 10-es mobilokhoz hasonlóan már a Note 7-et is fel lehet oldani szimplán azzal, hogy ránézünk.

A korábban kiszivárgott promóképek alapján a telefont már augusztus másodikán bemutathatják (jóval megelőzve tehát az iPhone 7 szeptemberre várható startját), és állítólag már augusztus közepétől boltokba is kerül, hogy ezzel is legyorsulja almás vetélytársát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik