Mobil

Jön az élő közetítés YouTube-ra is

Most már mobilról is mehet az élő YouTube adás, bár még vannak apróbb-nagyobb korlátozások.

Még mielőtt valaki azzal jönne, hogy ilyen már milyen régóta van, szeretnénk jelezni, hogy mobilos élőzésről beszélünk, ami nemhogy milyen régóta nincs a YouTube kínálatában, hanem most sem érhető el minden operációs rendszer minden telefonjára.

Mert a YouTube mobilos élő adása iOS-en már éles, viszont Androidon még erős korlátozásokkal érhető csak el, ami azt jelenti, hogy leginkább a Sony és a Samsung készülékek használói örvendhetnek, a többieknek azonban várni kell. Az iOS verziónál a YouTube igyekszik kijelenteni, hogy nem szükséges semmiféle plusz app letöltése, az élő adást egyenesen a YT alkalmazásból lehet indítani, bár ez egyébként nagyjából így is a logikus.

youtube live

Fontos kiemelni, hogy a YouTube Creator blog szerint a YouTube broadcast jobban használható lesz, mint eddig bármi, ami a piacra került, de kérdés az, hogy erre a megjegyzésre mennyire remeg a lába a Periscope-nak, vagy éppen a Facebook Live-nak. Ám míg az iOS-es felhasználók máris megtapasztalhatják, hogy valóban így van-e, addig az Androidosok még parkolópályán vannak egy darabig, hiszen ahogy említettük, jelenleg csak a Sony és a Samsung kínálja a lehetőséget.

Azonban amint Androidon is kiszabadul a márkafogságból a YouTube élő videó lehetősége, emberek milliói előtt nyílik majd meg a lehetőség, és végre újabb felületen próbálhatja magának megszerezni mindenki azt a pár perc hírnevet, ami elvileg bárkinek jár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik