Mobil

A Facebook olyan fotóidat törli, amikről nem is tudtál

Bátky Zoltán
Bátky Zoltán

tech-újságíró és zenész. 2016. 06. 10. 09:44

Persze csak akkor, ha be volt kapcsolva az automatikus telefonos szinkronizáció.

Bizonyára mindenki szorgalmasan töltögeti fel a különféle fényképeket önmagáról, családjáról, macskájáról, mindennapi ebédjéről és a világ egyéb dolgairól Facebookra. Talán még mappákba is rendezgeti őket, mert mégiscsak rend a lelke mindennek. Viszont esélyes, hogy afelett sokan elsiklottak, hogy megbújhat a fotók között egy olyan mappa, amelyet nem szándékosan hoztak létre, és az is tele van fotókkal.

Ha ugyanis a mobilos Facebook alkalmazásban beállították valamikor régen, hogy a telefonnal készült képeket az app szinkronizálja a Facebook fotótárral, akkor bizony ott figyel a többi mappa között egy olyan, amely Synced, Synced from Phone, vagy valami hasonló névre hallgat. Nyugalom, az ebben tárolt képek alapértelmezetten privátra vannak állítva, tehát ismerőseink nem láthatják őket, de attól a tény még tény marad, sokaknál ott figyel egy társzekérnyi mobilról áthúzott fotó, amiről nem is tudott.

Na, és ezeket fogja július 7-én törölni a Facebook, ugyanis egy új alkalmazás, a Moments használatára szeretné átterelni az istenadta népet – a Moments épp azt tudja különálló appként, mint a korábbi szinkronizáló funkció, a telefonnal összekapcsolódva feltölti a képeket a felhőbe, és ezek közül mi választhatjuk ki, melyeket szeretnénk megosztani a közösségi oldalon.

Szóval érdemes mindenkinek az alábbi pár lépést megtennie még ebben a hónapban, ha nem szeretne olyan képeket elveszíteni, amiről talán fogalma sem volt.

  • Nézzünk be saját Facebook fiókunkba, ezen belül pedig a fotók közé.
  • Ha ott találunk egy fentiekhez hasonló című mappát, csodálkozzunk rá.
  • Mondjuk azt, hogy “Jééééééé!”
  • Nézegessük végig a benne levő fotókat, hüledezzünk, nosztalgiázzunk, bosszankodjunk, sírdogáljunk rajtuk kedvünk szerint.
  • Ezután viszont kezdjük el lementegetni a gépünkre azokat közülük, amelyeket szeretnénk megtartani.
  • A fotókat egyben is letölthetjük, ehhez böngészőben kell megnyitnunk a mappát, és a fotók fölött jobb oldalon a kis fogaskerék ikonra kattintani, majd a menüből kiválasztani a teljes album letöltése opciót.
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.