Mobil

Üzenet mellett pénzt is küldhet Viberen

A Viber újdonsága egy olyan funkció, ami más alkalmazásokban már le is csengett. De legalább cicás mozgóképet is lehet szórni mostantól.

A számtalan elektronikus érintkezési mód közül a Viber az egyik, amit a legtöbben arra használnak, hogy percdíjaktól mentesen hívhassák egymást, és nem igazán a pötyögős üzenetküldés funkciója miatt. Sőt, a mobilos alkalmazás immár nem csak az ingyen szövegelésről szól, hanem akár pénzt is küldözgethetnek egymásnak a felhasználók, amennyiben úri szeszélyük úgy tartja.

Ehhez nem kell más, csak a Viber legújabb frissítése, melynek segítségével a tengerentúli felhasználók a világ 200 országába juttathatnak némi pénzmagot, mégpedig a Western Unionon keresztül. Ez történhet bankfiókhoz érkezve, vagy direktben, egyenesen egy megadott bankszámlára, ami közel 50 országot jelent, ahová így pénzt lehet eljuttatni. Az már más kérdés, hogy igazából milyen előnyei vannak a funkciónak, de ebbe most ne is menjünk bele, elég annyit tudni, hogy a Viber eléggé megkésett ezzel az újítással, hiszen messze nem az első olyan alkalmazás, ami ilyet tud.

viber

Lehetett már pénzt küldeni a BlackBerry saját üzenetküldőjén, a BBM-en, de ugyanígy lehetőség van rá a WeChat felületén is, és az elmúlt évben a Facebook Messengerben is feltűnt az opció. Így tehát a Viber inkább csak lépést tart a többiekkel, nem pedig lekörözi azokat, bár, ha jobban megnézzük, akkor azt találjuk, hogy a WhatsAppra azért rávert egy kört, mert ott még nincs pénzküldési funkció.

Egyebekben nem csak a pénzesőt tartalmazza a Viber-frissítés, hanem az animált GIF-ek küldésének és fogadásának lehetőségét is, ami szintén nem egy világmegváltó újdonság, de nézzük a dolog jó oldalát, ilyen is van már benne. És valószínűleg sokan inkább szívesebben küldenek egy cicás GIF-et, mint pénzt, hiszen előbbiből korlátlan mennyiség áll rendelkezésre, míg utóbbiból a legtöbb felhasználónak végesek a készletei.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik