Mobil

Négymillióba kerül a szuperbiztonságos mobil

Forrófejű processzor, hitvány képeket készítő kamera, súlyzónak is használható tömeg, és egyetlen SIM-foglalat, ugyanakkor hatalmas biztonság. Ennyit kapni négymillióért.

Naponta hallani milliószámra kiszivárgott felhasználói nevekről, jelszókról, személyes adatokról, és felmerül a kérdés, hogy vajon kinek mennyit ér meg a biztonsága? Amennyiben szavazásra tennénk fel a kérdést, valószínűleg sokan azt mondanák, hogy a valódi biztonság szinte megfizethetetlen, de van egy jó hírünk: egy új cég, a Sirin Labs szépen beárazta a mobilos biztonságot, amit Solarinnak hívnak, és potom 9 500 angol fontba, vagyis közel négymillió forintba kerül. Ja, és ezen még nincs rajta az adó, mert úgy már felette van a 4,5 milliónak is.

Mit kapunk annyiért, amennyiért egy új autót vehetünk? Első körben 5,5 hüvelykes, 1440p-s IPS LCD kijelzőt, Snapdragon 810-et, 4 GB RAM-ot, 128 GB nem bővíthető háttértárat, 4000 mAh-s akkumulátort, Android 5.1-et, illetve egyetlen SIM-kártya foglalatot, és 24 megapixeles kamerát. Szóval eddig semmi olyat, amit ne tudna bármelyik aktuális csúcsmobil, és még akkor sem magyarázza semmi a négymilliós árat, ha hozzávesszük a három hangszórót, az olasz bőrből készült hátlapot, és a kamera, valamint a vaku zafírüveg borítását. Sőt, még az ujjlenyomat-olvasó sem indokolja a horribilis árat. De akkor mégis mi? Tessék figyelni a marketingszöveget!

solarin

“A mi vásárlóink nagyon-nagyon okos emberek, akik nemzetközi üzletekben utaznak, komoly vállalkozók, és nagy pénzügyi cégek partnerei. Ezek az emberek, akik sokat kommunikálnak a különféle csatornákon, magas biztonsági igényeket támasztanak, és ez az, ahol a Solarin bejön a képbe, az ismert biztonsági cégekkel, tehát a Koolspannel, és a Zimperiummal való együttműködése miatt”. Tehát itt van a lényeg, hogy mind a beszélgetések, mind az adatok úgy vannak biztosítva, ahogy a hadsereg is szokta a saját bizalmas információit, tehát a Solarin esetében nehezen fordulhat elő, hogy valami jöttment hacker fogja, és ellopja minden adatunkat.

TheVerge egyébként kipróbálta a telefont, és azt írta, hogy baromi nehéz (220 gramm, melynek minden egyes grammját jól érezni), a rendszer működése lassú, és hiába a 24 megapixeles kamera, a képek elmosódottak, és túlexponáltak, ugyanakkor ha használjuk a hátlapon lévő, szupertitkos biztosítást nyújtó billentyűt, akkor minden kimenő hívásunk védőpajzsba burkolva szárnyal az éteren át. Végezetül azonban térjünk vissza oda, hogy Snapdragon 810, mert ha emlékeznek, ez az a processzor, ami tavaly a zászlóshajó szerepét töltötte volna be, de a Samsung inkább kukázta, mert hajlamos volt a túlmelegedésre. Mindezt 4,5 millióért (adóval). A hülyének is megéri, de lehet, hogy csak neki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik