Mobil

A nők könnyebben lesznek telefonfüggők

A hölgyek 50 százaléka egy fél munkanapot is képes a telefonjába temetkezni, míg minden ötödik szinte pánikrohamot kap, ha nincs nála a telefonja.

A modern kor modern függőségeket hozott magával, így míg régebben az emberek csak ittak, drogoztak, és játékgépbe szórták a segélyt, mostanra már függeni lehet a Facebooktól (durván), és az okostelefontól is, sőt, ahogy kinéz, a hölgyek könnyebben rajta maradnak az utóbbin, mint az urak.

Nem a levegőbe beszélünk, hanem arra a Dél-Koreában végzett kutatásra hivatkozunk, melyet Chang Jae-yeon professzor vezetett az Ajou Egyetemen, mégpedig 1236 hallgató bevonásával, az ország több intézményét megkeresve, és a rövid tanulság, hogy a nők könnyebben lesznek függők a telefontól. A számok alapján az derül ki, hogy a hölgyek 52 százaléka napi 4 óránál többet babrál a telefonjával, míg a férfiaknak csupán 29,4 százalékáról mondható el ugyanez, bár egyébként nem kevés ez sem. Olyanok is vannak, akik napi hat óránál többet is nyomkodják a kütyüt, ők a gyengébbik nem tagjainak 22,9 százalékát, míg az uraknál 10,8 százalékot tesznek ki.

A használati szokásokból az derül ki, hogy a legtöbb idő a Facebook és az Instagram bámulására megy el, ami egybevág azzal a statisztikával, hogy több nő regisztrált a nemrég űrbe beszélő Zuckerberg oldalára, mint férfi, ugyanakkor érdekes adat az is, hogy előbbiek 37,2 százaléka akkor is zavartalanul tapizza a telefonját, ha közben valaki beszél hozzájuk. Innentől kezdve azon sincs mit csodálkoznunk, hogy a hölgyek 20,1 százaléka (tehát minden ötödik) azt mondta, kimondottan kényelmetlenül érzi magát, ha nincs nála a telefonja, míg a férfiaknál  mindössze 8,9 százalék érzi magát csupasznak, ha nincs mivel kütyüznie.

Ez hát az új világ, amiben ha beülünk egy krimóba, akkor mindenki rögvest a telefonját kezdi nyomkodni, és féltucat ember is képes néma csendben kuporogni egy asztalnál úgy, hogy közben csak a telefon kijelzője világítja be az arcukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik