Mobil

Három gyönyörű telefont villantott az ASUS

A Zenfone 3 család minden egyes tagja olyan kívánatos, mint egy ötgombócos csokifagyi a nyári hőségben.

Az Asus éppen Tajvanban mutogatja a legfrissebb újdonságait, melyek olyanok, hogy még a saját kollégái is képesek elalélni tőlük, és 10 percenként posztolni a közösségi oldalra a sötét, kissé elmosódott képeket a prezentációkról (khm, helló, kedves Matteo). De tény, hogy egy otthoni inasként szolgáló robot, valamint a MacBooknál is vékonyabb laptop mellett bemutatott ZenFone 3 család valóban igen kívánatosra sikeredett.

A gyártó első alumínium unibody készüléke kívülről olyan szinten egységes felületet kapott, hogy például teljesen mentes a csúnya antenna-vonalaktól, így ezen a téren az ASUS beelőzte az iPhone-t, de az olyan riválisait is, mint a HTC, a Huawei, és a Meizu. Oké, az LG-t a G5-tel azért nem lehet teljes mértékben ide sorolni, mert bár hellyel-közzel szintén unibody, de az akkumulátor mégis kicsúsztatható, és az nem ér. De nézzük inkább az ASUS újdonságait, így első körben a ZenFone 3 Deluxe-ot, mely 5,7 hüvelykes Super AMOLED kijelzőt, és mindössze 1,3 milliméteres kávát kapott, de nem csak a gyönyörű kinézet, hanem a hardveres tulajdonságai is igen meggyőzőek.

asus zenfone 3 deluxe

A Snapdragon 820, az Adreno 530 és a 6 GB RAM garantálja a zökkenőmentes működést, illetve a 128 GB háttértárra sem lehet panasz, ugyanakkor a gyártó sajtóközleménye nem tartalmazza, hogy az Android mely verziójával kerül forgalomba az új család. Amit még mindenképpen meg kell említeni az a 0,03 másodperc alatti fókuszálásra képes, 23 megapixeles Sony kamera, ami mindent tud, amit egy felső kategóriás modelltől elvárhat az ember. A 3000 mAh-s akkumulátorral érkező szépség indulóára 500 dollár (körülbelül 141 ezer forint), ami egész jó vétellé teheti.

A család másik tagja az egy fokkal szerényebb képességekkel rendelkező ZenFone 3, melynek hátlapja üveg, és 16 megapixeles kamerát tartalmaz (elől 8 megapixeles egység található), a burkolat alatt Snapdragon 625-ös chip lapul, és az alapmodell a 250 dolláros áráért 3 GB RAM-mal érkezik, de kiviteltől függően akár 4 GB-os is vásárolható. A háttértár 32 GB, míg a kijelző 5,5 hüvelykes, Full HD.

asus zenfone 3 family

Ahogy a fenti képen látható, a ZenFone 3 család harmadik tagja az Ultra nevet viselő, Full HD 6,8 hüvelykes, ami méretével a phablet kategóriát gyarapítja, ellenben kamerája ugyanolyan egység, mint a Deluxe-é, ám a Snapdragon 652 képességei szerényebbek annál. A mérethez szükséges a kellő mennyiségű delej is, amit 4800 mAh-s akkumulátor biztosít, az eszköz indulóára pedig 480 dollár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik