Mobil

A Google svájcibicska-billentyűzettel támad az iPhone-okra

A Google kiütné a nyeregből az iPhone gyári billentyűzetét, és a sajátját tenné a helyébe, mert sokkal többet tud.

Sokszor előfordul a telefonhasználókkal, hogy valamiért nem elégedettek az operációs rendszer gyári billentyűzetével, ezért harmadik féltől származó alkalmazással váltják ki azt, mert így számos többletfunkcióhoz jutnak, ami nem csak időtől, de olykor bosszúságtól is megmenti őket.

A Google eddig is kiadott iOS-re néhány érdekes alkalmazást, most pedig az iPhone virtuális billentyűzetét vette célba, hiszen ez is egy olyan felület, amivel minden felhasználó elég sok időt tölt. A Gboard elnevezésű alkalmazás egy új dimenziót nyit a pötyögésben, hiszen segítségével sokkal egyszerűbben kereshetünk a neten, ágyazhatunk be GIF-eket, bukkanhatunk rá az igazán megfelelő hangulatjelre, és nézegethetjük mondjuk az időjárást. Mindezt igen szemléletesen megmutatja a Gboard videója is:

Ahogy a fentiekből is látszik, tulajdonképpen bármire rákereshetünk, vagy ahogyan Rajan Patel, a cég egyik nagy tudású mérnöke fogalmazott, bármi, amire rákeresnénk a Google-n, kereshető a Gboarddal is. Ami pedig szintén fontos a felhasználóknak, azok a hangulatjelek (népies nevükön emojik), amiből az Apple alapértelmezett listája is több százat tartalmaz. Ha például tüzes hangulatjelet szeretnénk, akkor tudnunk kell, melyik kategóriában találjuk (megsúgjuk, az Állatok és természet nevűben, de most ez nem lényeges), míg a Gboard segítségével egy szimpla kereséssel máris azt kapjuk, amit szeretnénk.

További hasznos segítség a szép nagy “G” betű, ami rögvest feldobja a keresőt úgy, hogy közben nem kell kilépnünk a beszélgetésből, hanem néhány egyszerű mozdulattal lökdöshetjük a találatokat a csacsogásba. Végezetül már csak annyi maradt, hogy szót ejtsünk a Glide Typingról is, ami a csúsztatott ujjakkal való szóalkotást teszi lehetővé. A Gboard egyelőre amerikai beállításokkal érhető el az App Store-ban, de hamarosan más országokban (és más nyelveken) is megjelenik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik