Mobil

Továbbra is veszteséges a HTC

Nem megy a szekér a HTC-nek, ami a számokban is meglátszik. Egyetlen év alatt is nagyon összezsugorodtak a bevételek.

Többször megírtuk már, hogy a HTC szekere igencsak döcög, és leginkább az új csúcsmobiltól remélik a kilábalást, ami egyébként valóban nem sikerült rosszul, csak éppen az a kérdés, hogy elég lesz-e a feltámadáshoz. Mindenesetre az első negyedéves pénzügyi jelentés után vélhetően nem sok pezsgő durrant (nagyjából egy sem) a HTC főhadiszállásán, az biztos.

A tajvani gyártó mélyrepülését jól szemléltei, hogy bevétele 463 millió dollár volt az időszakban, ami a tavalyi év első negyedévéhez képest nagyon kevés, hiszen akkor 1,3 milliárd dolláros érték szerepelt ebben a rubrikában,ez  pedig 64 százalékos csökkenést jelent. Az üzemi veszteség 150 millió dollár, ami sokkal csúnyábban fest, hiszen 2015-ben még 11,6 milliós profitról szóltak a jelentések.

tn-onek (Array)
tn-onek (Array)

Nem csoda hát, hogy a gyártó minden hitét a HTC 10-be teszi, és reméli, hogy a sok-sok jellemzőjében megújult zászlóshajó visszacsábítja a vásárlókat, és a cég végre újra régi fényében tündökölhet, vagy legalábbis elindulhat a visszakapaszkodás útján. Ez már csak azért is fontos lenne, mert 100 millió dollárt toltak bele a virtuális valóság projektjébe, amiből egy egészen drága, bár jól működő eszköz jött össze.

A HTC elnök-vezérigazgatója, Cher Wang elmondta, hogy keményen dolgoznak a cég felemelkedésén, ezért az elmúlt években ésszerűsítették a felépítést, optimalizálták az erőforrásokat (ez biztos sok kirúgást jelent) annak érdekében, hogy a legjobb termékeket tudják a piacra vinni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik