Mobil

Itt az ősszel érkező iPhone Pro tervrajza

Ha a pletykák számát vesszük alapul, tényleg egyre biztosabb egy ősszel megjelenő óriási és nagy tudású iPhone létezése.

Az Apple kissé megbotló legutóbbi negyedévét sokan annak a számlájára írják, hogy túl későn érkezett a nagyobb 6-os és 6S-es sorozat mellett a kisebb méretű iPhone SE-vel. Viszont az is tény, hogy a vállalat nem fog teljes hátraarcot csinálni, és mostantól megint csak négyhüvelykes apróságokat forgalmazni. Ahogy az iPad esetében is látszik, a többféle méretezés egymás melletti futtatása működőképes üzlet, ezért is mondják a szakértők egy ideje, hogy ősszel biztosan újra nagyobb iPhone érkezik.

A kiszivárgott hírek szerint az újdonság iPhone Pro néven mutatkozik be ősszel, és az 5,8 hüvelykes képátló túloldalán egy dupla kamerát is kap majd. Az internetre nemrég kikerült tervrajz szerint ráadásul a készülék alján egy Smart Connector is megjelenik, ami sokkal többet tud majd a sima töltésnél és adatkommunikációnál. Többek között arra is alkalmas lehet, hogy külső peridériákat, például billentyűzetet kapcsoljunk a telefonhoz. Az audió jack kimenetet azonban tényleg nem látni sehol, úgy tűnik, a hagyományos fülhallgatókat már tényleg nem fogja szeretni az új almás telefon.

iphone-pro-02

A külső megjelenés viszont nem tér el a mostanában kiadott iPhone-októl, a kör alakú, ujjlenyomat-olvasós Home gomb megmarad a kijelző alatt, ahogy egy vékony keret is körbeveszi majd a készüléket. A tervrajz alapján nagyon óvatosan vastagszik az iPhone Pro, a 7,3 milliméteres házból kicsit kiáll majd a kamera.

Persze sem ez a tervrajz, sem pedig az alább látható, kicsit korábban kiszivárgott fotó sem feltétlenül tekinthető valósnak, hiszen hivatalos infót az Apple soha nem ad ki a készülő termékeiről bemutatás előtt. Viszont az elmúlt években már sokszor alakult úgy, hogy efféle “elpottyantott” képek és infók mégis valósnak bizonyultak. Meglátjuk.

iphone-pro-03

Ajánlott videó

Olvasói sztorik