Mobil

Ilyen apró a legkisebb okostelefon

Oké, hogy most megint menő a kisebb kijelző, na de ennyire? A Posh Mobile legyártotta az okostelefonok kolibrijét.

Míg tavaly még a legtöbb gyártó (beleértve a sokáig vonakodó Apple-t) minél nagyobb tepsimobilokat villantott, idén egy kicsit szélesedett a paletta. Illetve pontosabban összement, mivel az iPhone SE ismét megpróbálja a kisebb kijelzős modelleket visszahozni a köztudatba arra hivatkozva, hogy egy csomó felhasználó ezt igényli.

Na, de van olyan is, aki aztán tényleg komolyan gondolja a töpörítést. A viszonylag ismeretlen nevű Posh Mobile előhozakodott egy olyan androidos mobillal, aminek mindössze 2,4 hüvelykes (6 centis) képátlójú kijelzője van. A Micro X S240 kijelzője még az iPhone SE megjelenítőjének is csak kétharmada, egy Galaxy S7-ének a fele, egy S7 Edge mellett meg már konkrétan egy manó.

poshmobile-01

Persze az apró gépházba sem került izmos hardver, a kétmagos Mediatek MT 6572M chip mellett mindössze fél gigabájtnyi RAM és 4 GB tárhely fért el, melyet szerencsére lehet microSD kártyával bővíteni. A 4G hálózatokat is kezelő minifonban sem a kijelző, sem a belsőségek nem esznek túl sokat, ezért az akku sem nőtt nagyra, mindössze 650 mAh kapacitású (a csúcsmobilok általában 3000-3500 mAh közötti tápot használnak manapság).

Szerencsére a kicsi mobilnak az ára sem túl nagy, az Amazonon 50 dollárért (14 ezer forintért) vesztegetik, ami még szállítással megnövelve sem horrorisztikus összeg. Ha valakinek tényleg csak arra kell okostelefon, hogy néha benézzen a levelei közé, vagy egy jóféle olvasószemüveggel böngészgesse a Facebookot, viszont nem nagyon akar a miniatűr kijelzőn regényeket írni, akár be is próbálkozhat a vásárlással.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik