Mobil

Üveg borítást kap az új iPhone

Üvegbe menekülhet az iPhone annak érdekében, hogy vásárlói továbbra is tudják, prémium terméket használnak.

Amennyiben az Apple-ről és az iPhone-ról van szó, az emberek erősen két szélsőség felé tendálnak, mert vannak azok, akik vakon hisznek az almában, és ott a másik tábor, amelyikbe azok tartoznak, akik minden körülmények között igyekeznek elsütni a fikaágyút. Ám azt sem szabad elfelejteni, hogy olykor még a rajongók is támadják a céget, amiért nincs kellő mennyiségű újítás és innováció az egyes generációkban.

Ahogyan tegnap írtuk, az egyik ismert iparági elemző, Ming-Chi Kuo szerint az Apple komoly újítást dob be 2017-ben, ami egyébként nem is annyira új, hiszen az iPhone 4/4s esetében már találkoztunk vele. Ez pedig arról szól, hogy a cég visszatérne az üveg borítású testhez, ami talán azért is jó lehet, mert a 2008-as iPhone 3G óta mindig újítanak valamit a külsőn, nem is beszélve az “S” kivitelekről. Ám olykor ezek az újítások nem olyan átütőek, mint azt a vásárlók elvárják, és ezt az Apple is érzékeli.

iphone concept

Az üveg újbóli bevetése annak köszönhető, hogy a cég szerint az alumínium már annyira elterjedt, hogy nem tekinthető prémium anyagnak, és nem különbözteti meg kellően az iPhone-t a piac többi szereplőjének termékétől. Ami egyébként akár az üvegre is igaz lehet, mert a Samsung és a Sony is használja ezt az anyagot, bár kétségtelen, hogy nincs elárasztva a piac az ilyen termékekkel.

Vannak egyébként, akik ebből arra következtetnek, hogy az idei iPhone generáció nem lesz olyan átütő erejű, és 2017-re tartogatja az Apple a puskaport, de ez nagyjából olyasmi előrejelzés lehet, mint amikor valaki azt mondja, hogy azért lesz télen nagyon hideg, mert nyáron meg ránk rohadt a rövidnadrág.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik