Mobil

Tudta, hogy Zuckerbergnek sárga a Facebookja?

No, akkor most már tudja. Ráadásul a Facebook alapítója néhány extrával is felturbózta saját mobilos alkalmazását, de ennek egy jó része önnél is megjelenik majd.

Élő videóban jelentkezett be a Facebook főhadiszállásáról Mark Zuckerberg nemrég (épp a mindenki számára elérhető élő videós funkció bejelentése kapcsán), ám szemfülesek utólag elemezgették a filmecskét, és találtak néhány érdekességet. Ezek alapján kiderül, hogy Zuck nem éppen azt a Facebook appot használja, mint az istenadta nép.

Egyrészt az app ikonja nem a mindenki által ismert kék, hanem sárga, íme:

sarga-facebook-01

Amikor pedig arról beszél, hogyan lehet elindítani az élő videózást, ugyanoda koppint a kijelzőn, ahová mindenki más, amikor tartalmat szeretne megosztani, de egy teljesen másféle menü bukkan fel ennek nyomán. Ez utóbbi viszont nem lesz sokáig Zuckerberg és a belsős fejlesztők privilégiuma, állítólag már kezdik az új elrendezésű megosztó-postoló menüvel rendelkező frissítés terítését mindenkinek.

sarga-facebook-02

A Facebook szóvivője meg is erősítette mindezt. Szerinte azért tervezték újra ezt a funkciót, mert már annyiféle dolgot lehet megosztani Facebookon szövegtől képeken, érzéseken, helyadatoko n át videóig, hogy ezt dinamikusabban és kényelmesebben is el lehet majd érni, mint eddig.

Persze a képen az is látszik, hogy a mostani lehetőségekhez képest külön megosztási gombot kapnak a gifek, valamint zenék is.

sarga-facebook-03

Mindez persze érthető, hiszen nemrég híreztünk arról mi is, hogy a Facebook felhasználók egyre kevesebbet postolnak, és még ekkor is sokszor másoktól osztanak meg valami kevéssé személyeset, szóval a közösségi szolgáltatás fejlesztői most minden erejükkel azon dolgoznak, hogy visszahozzák a közlés-kedvet mindenki számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik