Mobil

Mindenki számára kinyitott a Telenor online tévéje

Eddig saját ügyfelei választhatták a Telenor MyTV szolgáltatását, mostantól azonban más operátorok ügyfelei számára is szabad a pálya.

Néha nehéz eldönteni, hogy egy cikket a tech, vagy a mobil rovatba teszünk, a kettő közötti határvonal ugyanis sokszor vékony. Legtöbbször eszközök terén jön ez elő, de ahogy szép lassan átalakul a távközlési piac, az operátorokból is inkább egyfajta teljeskörű digitális szolgáltatók lesznek. Szóval maradunk ugyan a mobil rovatban a Telenor fő profilja miatt, de ugyanúgy lehetett volna tech, vagy akár média is a legújabb bejelentésük.

A kék szolgáltatónak eddig is létezett tévés megoldása, a MyTV azonban idáig csak saját előfizetői számára volt elérhető. Ez változott most: a MyTV-re mostantól nem csak a Telenor-ügyfelek, hanem bárki előfizethet, az elérhető filmek és sorozatok kínálata pedig jelentősen bővül, mivel a társaságnál is elérhetővé vált az HBO GO, az ismert prémium sorozat- és filmcsatorna internetes videotára.

Bár a streaming-szolgáltatások megjelenése valamelyest árnyalta a tévénézők igényeit, a Telenor Magyarország digitális szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese, Aleksandra Banovic szerint még mindig többen keresik a lineáris megoldásokat (tehát azt, amikor a hagyományos tévék műsorstruktúrája szerint nézzük az adást). Épp ezért a MyTV-ben már 50 tévécsatorna műsora érhető el, ami mellett természetesen a videótár továbbra is elérhető.

Ezen felül, itthon elsőként a Telenornál vehető igénybe lineáris előfizetés nélkül z HBO GO, amely jelenleg 750 fimet, 100 sorozatot és 250 dokumentumfilmet tartalmaz, melyek mindegyike szinkronizált vagy feliratos formában érhető el. Akár más mobilcégek ügyfele is előfizethet az HBO GO-ra 2490 forintos havidíjért, ráadásul ehhez a Telenor most a MyTV közszolgálati csomagját is ajándékba adja az előfizetőknek. Ebben a csomagban az M1, M2, Duna és Duna World csatornák mellett az M4 Sport műsora is elérhető. Azok a felhasználók, akik a Telenor Hipernet hálózatán nézik a MyTV-t és az HBO GO-t, 2016. augusztus 31-ig adatforgalmi díj nélkül élvezhetik az olimpiai közvetítéseket, filmeket és sorozatokat.

telenor-mytv-002

A MyTV megújulása nyomán a Telenor 5990 forintos akciós áron kínálja egyben az HBO GO és a MyTV 50 tévécsatornás családi csomagját. A vállalat mobiltelefon előfizetéssel rendelkező ügyfelei számára két év hűséggel ennél olcsóbban, 4990 forintért is elérhető a két műsorcsomag.

A szolgáltatások kibővülése mellett megújult az Androidon és iOS-es eszközökön futó MyTV alkalmazás, amely az optimalizálás miatt gyorsabbá vált. Az új appokkal jóval egyszerűbben lehet folytatni a félbehagyott filmek lejátszását, mivel a nyitóképernyőn megjelennek a legutoljára nézett műsorok, a tévéadók pedig a néző saját preferenciája szerinti sorrendbe rendezhetők. A MyTV alkalmazása a következő napokban a Philips és a Sony Android TV-t futtató okostévéin, néhány héttel később pedig a Samsung készülékein is elérhető lesz. Az okostévén futtatható alkalmazással okostelefon, táblagép vagy számítógép nélkül is elérhetővé válnak nagyképernyőn a MyTV tartalmai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik