Mobil

Kör alakú vonalkódot vezet be a Messenger

Mindez akkor jön jól, ha olyasvalakivel akarunk kapcsolatba lépni, akivel épp találkoztunk, de nem akarjuk hosszasan keresgélni.

Tegyük fel, hogy épp összefutunk valakivel egy esti buliban, vagy akár egy cégek közötti megbeszélésen, és úgy döntünk, a beszélgetésünket később Messengeren folytatjuk. És tegyük fel azt is, hogy az illetőt Kiss Jánosnak hívják, vagy épp Papp Bélának. Na, innentől ugye jön az, hogy elkezdjük vadul keresgélni az illetőt a Facebook összes Kiss Jánosai és Papp Bélái között, és néhány nap adatbányászat után talán tényleg megtaláljuk az illetőt. Na, pont erre lesz jó a Messenger legújabb találmánya.

A leginkább QR kódokhoz hasonló “profilkód” egy olyan kör alakú képződmény lesz, amelyet a beszélgetni kívánó partner saját telefonjával lefotózhat és “beszkennelhet”, és ez alapján az ő telefonján azonnal ránk talál a Messengere. A dolog nem teljesen új okosság, a Snapchat már használ hasonló megoldást, de tény, hogy a 800 ezernél is több felhasználóval rendelkező Messengernek nagyon is jól jön egy ilyen könnyítés.

messenger-kod-02

Egyébként a kód mellett a felhasználóknak lesz egy saját webes linkjük is (m.me/felhasználónév), és ezt is megadhatják másoknak, ha Messenger-beszélgetésre szeretnék invitálni őket.

A funkciót a napokban kezdték teríteni a Facebook és Messenger frissítésekben, de természetesen itt is változó, hogy valakihez egy óra, vagy akár pár nap alatt jut el az új funkció, ezért akinek megtetszett az újdonság, de még nem elérhető saját csevegőjében, várjon türelemmel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik