Mobil

A Microsoft újra betör az iPhone-okra

Most éppen a virtuális billentyűzet lecserélésére buzdít. Őszintén kíváncsiak vagyunk, mi sikerül ebből.

A Microsoft érdekes új stratégiát talált ki arra, hogy életben maradjon a mobilos piacon. Most, hogy már nem csak a vélemények és ellenvélemények, de a száraz, statisztikai tények szerint is a szakadék szélén billeg az egész mobilos Windows platform, a Microsoft igyekszik a saját rendszerén kívül is mindenféle egyébbel jelen lenni a telefonokon.

Így aztán egyre több olyan app érhető el konkurens rendszerekre is, mint például az Office család tagjai. Az okoskodás lényege annyi:

ha már nem használjátok a mi mobilos rendszerünket, használjátok az általatok kedvelt rendszeren a mi szoftvereinket.

Ez akár sok téren be is jöhet a vállalatnak, például a fent említett Office terén, hiszen PC-ken olyan szinten alapvetésnek számít az irodai programcsomag, hogy nem ördögtől való ötlet elképzelni egy Android-, vagy iOS- felhasználót, aki telepíti a mobilos Office verziót. Most azonban mással is próbálkozik a Microsoft, és a fene tudja, ez mennyire jön majd be nekik.

Néhány hónapja Androidon kezdték, és kiadták a Hub nevű virtuális billentyűzetüket a Google rendszerére. Most pedig az iOS következik, már elérhető iPhone és iPad felhasználóknak is a Hub billentyűzet.

Viszont jó kérdés, hogy ez most mennyire villanyozta fel az Apple-fanatikusokat, akik eddig is jól elvoltak a telefonjaik és tableteik beépített billentyűzetével, és a Hub a mindennapi használat során nem kínál olyan varázslatosan sokféle új funkciót. Szóval inkább ismét azok lehetnek a célpontok, akik iOS alá is feltették az Office appot, ezzel együttműködve ugyanis tényleg tud extrákat a Microsoft-féle billentyűzet. Sokkal könnyebb vele a másolás, kivágás és beillesztés, valamint gyorsabban kereshetünk kapcsolatok és dokumentumok között.

Mindenesetre, ha valaki próbát tenne a “gerillaként beszivárgó” billentyűzettel, máris ingyenesen letöltheti az App Store-ból.

x

Ajánlott videó

Olvasói sztorik