Mobil

Jönnek az egyperces videók Instagramra

Dübörög az Instagram, így hamarosan mindenki számára megnégyszerezi a feltöltött videók maximális hosszát. Örülünk, Vincent?

Mindenkinek jár 15 másodperc hírnév, legalábbis az Instagram eddigi elképzelése szerint, ahol eddig mindössze ennyi volt a maximálisan engedélyezett mozgóképes hossz, de miként a Twitter is úgy gondolta, hogy a 140 karakter helyett legyen inkább 10 000, most az Instagram is emeli a tétet. 15-ről 60 másodpercre.

Azok, akik jelenleg videót töltenek fel az Instára, meg kell elégedjenek egy nyúlfarknyi impresszióval, de a fejlesztők azt szeretnék, ha a felhasználók még sokkal többet ki tudnának hozni a furmátumból, ehhez pedig úgy gondolják, a hosszabb mozgóképes anyagokon át vezet az út. Úgy tűnik, a fotómegosztó szolgáltatás háttérrendszere megerősödött annyira, hogy elbírja a mostantól érkező hosszabb videók áradatát, és az is látható a trendből, hogy a mobilnet-használat fejlődése is lehetővé teszi már a hosszabb online videók nézegetését telefonon. Egyébként az Instagram fejlesztői szerint nem csak ez az egyetlen újítás, amivel idén találkozhatunk, szóval olyan szinten tűkön ülünk, hogy el sem tudjuk mondani.

Az Instagram szerint az emberek az utóbbi időben (ami ez esetben hat hónapot jelent), negyven százalékkal több videót néznek az oldalon, ami azt jelenti, hogy cselekedni kell, és a hosszabb videó az a Móricka-matek szerint több szórakozás, több eltöltött idő az oldalon, és adott esetben több reklámkattintás. A fejlesztői blog egyébként ennél a pontnál Selena Gomez rendkívül érdekes videóit említi, amint a barátaival lóg, illetve Bretman Rock sminkelési jó tanácsait – lássuk be, ezeknél lesznek értékesebb filmecskék is, ha a felhasználók rákapnak az egyperces bővítésre.

A 60 másodperces videók lehetősége elvben keddtől él, de a tömegek számára valamikor az elkövetkezendő hónapokban lesz elérhető, úgyhogy aki azt tapasztalja, hogy továbbra is csak 15 másodperce van, ne szervezzen polgári engedetlenséget, hanem legyen türelmes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik