Mobil

Mi köze a tenger istenének a Galaxy S7-hez?

Poszeidón nem épp egy olyan mitológiai karakter, amit egy csúcsmobillal kötnénk össze, pedig van összefüggés.

Evan Blass, az @evleaks néven belső információkat szállító (és az esetek legtöbbjében kifejezetten megbízható) bennfentes blogger osztott meg egy érdekes információt Twitteren. Eszerint a Samsung műhelyében készülő SM-G891A modellszámú telefont már tesztelik az AT&T mobilszolgáltatónál, és itt szimplán Samsung Poseidon kódnéven emlegetik.

Hogy ez miért érdekes? A modellszámot már korábban is megszellőztették itt-ott, és összekapcsolták a Galaxy S7 Active megjelenésével. Az Active sorozatot a Samsung általában az aktuális Galaxy S csúcsmobilok után nem sokkal mutatja be, az ilyen modellek lényege, hogy a hagyományos változatok strapabíróbb külsővel felruházott variánsai. Például ilyenek:

galaxy-s7-active-poseidon-02

Most azért furcsa a helyzet, mert a Galaxy S7 és S7 Edge már alapból megkapta a víz- és porállósággal kapcsolatos IP68 védelmi szabványt, de mivel a tavaly bemutatott S6 Active ezen felül a katonai szintű Mil-STD-810G szabványnak is megfelelt, valószínűleg az S7 Active esetében is arról van szó, hogy az IP68 mellett a többek között felturbózott ütésállóságot biztosító katonai szabványt is megkapja. Viszont akkor minek köszönhető a Poszeidón kódnév, ha az S7 már alapból vízálló? A szakértők azt sem tartják kizártnak, hogy az IP68-as alapértékek (maximum másfél méteres vízmélységben 30 perc) helyett egy sokkal erősebb vízállósági szintet kaphat a mobil.

Sajnos viszont az is esélyes, hogy az S7 Active első változata még nem jut el hozzánk, mivel a tavalyi hasonló turbózáson átesett S6 Active ezen változata is csak az amerikai AT&T előfizetőinek volt elérhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik