Mobil

Jóárasított változat is készül az LG G5-ből

Olyan pletyka kering a koreai gyártó folyosóján, hogy a hamarosan megjelenő csúcsmobil egy szerényebb képességű, ugyanakkor olcsóbb testvért kaphat.

Az egy hónappal ezelőtti bemutató után hamarosan a boltokba is érkezik az LG G5, ami a koreai gyártó legújabb csúcsmobilja, aminek van néhány érdekes technikai újítása, de most nem ezzel kerül újra reflektorfénybe, hanem valami olyasmivel, aminek azok örülhetnek, akiknek a G5 tetszik ugyan, de az ára nem annyira.

Kínából érkező pletykák szerint ugyanis nem csak az LG G5, hanem egy LG H848 jelű okostelefon is tervbe van véve, amit más néven LG G5 Lite néven ismerhetünk majd. Ez a modell nem kerül annyiba, mint a csúcsmodell, de érthető okokból hardveresen is alatta marad annak. Mindez a csicsergések szerint azt jelenti, hogy Snapdragon 820 helyett a középkategória felsőbb régióiban található Snapdragon 652 rendszerchipet kap az olcsósított verzió, illetve a G5-ben lévő 4 GB RAM helyett, a Lite “csak” 3-mal rendelkezik majd (ez utóbbi még mindig simán felső kategóriás szint, szóval csak a proci lesz némelyest alulméretezve).

lg g5 lite
A TENAA képe szerint így nézhet ki az LG G5 Lite

Az 5,3 hüvelykes QHD kijelzőt Adreno 510 grafikus egység hajthatja, míg a fényképező 16 megapixeles képeket rögzít majd a 32 GB-os háttértárra, ami Android 6.0 fut. Azt azonban nem tudni, hogy mindez pénzben kifejezve mennyivel lesz olcsóbb, mint az LG G5, de biztosak vagyunk benne, hogy hamarosan érkezik valamilyen újabb pletyka, amiben már erről is lesz szó.

Ne feledjük azonban, hogy meg nem erősített hírről van szó, így simán elképzelhető, hogy az egészből semmi nem igaz, de amúgy nem lenne logikátlan a csúcsmobilt megtámogatni egy valamivel szerényebb képességekkel rendelkező, olcsóbban megvásárolható testvérrel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik