Mobil

Lézerrel lőnek az idegesítő mobilozókra

Lézerrel égetik a nézőket egy londoni színházban, mert már unják, hogy a nézők közt mindig vannak, akik képtelen megrendszabályozni a telefonjukat.

Amikor elkezdtek terjedni a mobiltelefonok, valahogy volt némi kontroll az emberekben, és akadtak olyanok, akik a buszon is kikapcsolták, hogy másnak ne azt kelljen hallgatnia, ők mit beszélnek a vonal túlvégén lévő emberrel. Aztán persze kezdett megváltozni a dolog, és lassanként már mindegy lett, hogy színház, mozi, iskolai előadás, esküvő vagy temetés, valahogy mindig akad egy bekapcsolva felejtett mobil.

Amikor minden néző teljesen belefeledkezik egy színdarab, vagy mozifilm hangulatába, már-már ott van ő is a díszletek között, egy másik korban és helyen, szerelmes lesz, forradalmat szít, megmenti a világot, vagy bármilyen hasonló, katartikus dolgot cselekszik, akkor egy pörölycsapással egyenértékű, amikor ezt hallja meg hirtelen:

A londoni Jermyn Street Theatre úgy döntött, valamit tenni kell a színházban csörgő telefonok ellen, és ahhoz a megoldáshoz folyamodtak, ami egyébként Kína néhány hasonló intézményében már működik, vagyis lézerrel céloznak a telefonosokra. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ha valakinek megcsörren a mobilja, akkor kijön a falból egy lézerágyú, és lerobbantja az illető fejét, hanem pusztán arról van szó, hogy egy lézeres mutatóval megjelölik a tömegben ücsörgő vétkest, akin onnantól ott virít majd egy szégyenpötty az előadás végéig.

A színház dolgozói abban bíznak, hogy a nyilvános megjelölés talán kelt annyi szégyenérzetet az emberekben, hogy legközelebb odafigyelnek, és idejekorán elnémítják a telefont, így nem zavarják meg sem a színészeket, sem az előadásban elmélyült többi embert. Az már más kérdés, hogy vannak, akiken a lézeres megjelölés sem segít, de ha csak csökken a csörrenések száma, már az is nagyon jó.

A  színházigazgatója szerint az előadások elején fel szokták hívni a nézők figyelmét a telefonok némítására vagy kikapcsolására, de tapasztalatai szerint ez nem túl hatékony, ezért gondolta úgy, hogy itt az ideje megpróbálni valami erőteljesebbet. Reméljük, sikeres lesz a projekt, és várjuk a hazai színházakba, mozikba és koncerttermekbe is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik