Mobil

Egyre Facebook-szerűbb lesz az Instagram

Állítólag tényleg fontos újítani, mert a felhasználók mostanában sokszor lemaradnak a friss bejegyzésekről.

Az Instagram jó tempóban növekedett, mára pedig már ott tart, hogy az egyik legkedveltebb, és legalapvetőbb alkalmazásnak tekinthető, amit azonnal előránt bárki, ha olyan kedve támad, hogy szépítene valamicskét a fényképen, amit készített. Ugyanakkor a fejlődés az Instagramnak sem árt.

Nem is ülnek karba font kézzel a fejlesztők a cégnél, így most éppen az történik, hogy immáron nem csak kronológiai sorrendben rendezhetőek a fényképeink, hanem olyan módon, mint ahogyan a Facebookon is, tehát súlyozva, relevancia alapján. Sokkal többet fog számítani az, hogy milyen érdeklődési körökkel rendelkezünk, kiknek a fényképeit kedveljük, kikkel vagyunk ismerősök, és kiket mennyire aktívan figyelünk. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy egyes képek eltűnnek, csupán arról van szó, hogy más lesz az elrendezés, de nem nehéz belátni, hogy egyébként így könnyebben használható lesz maga az alkalmazás is, ön pedig nem marad le az olyan csodálatos képekről, mint ez itt. Igen, gátlástalan önreklám következik. :)

Az Instagram szerint a döntés hátterében egy nagyon érdekes statisztika áll, miszerint a felhasználók 70 százaléka simán lemarad a bejegyzésekről, egyszerűen csak azért, mert egyre több ismerősük van, akik ráadásul folyamatosan töltik fel az újabbnál újabb képeket, és egyszerűen nem lehet követni az áradatot. Ha továbbra is maradna az időrend szerinti rendszerezés, akkor sokan simán lecsúsznának olyasmikről is, ami egyébként érdekli őket, csupán azért, mert nem görgetnek le elég sokat.

Nem kell azonban sietve keresni az újítást, mert az Instagram szerint mindenki megkapja azt, de csak a következő hónapban. Addig pedig majdcsak mindenki kibírja valahogy – legfeljebb lemarad egy-két cicás fotóról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik