Mobil

Ilyen lesz a legújabb Android

A következő Android már a fejlesztőknél próbálgatható, de azt még mindig nem tudni, hogy hivatalosan mikor fog megjelenni.

Elég sok pletyka keringett arról, hogy a Google kiadott egy fejlesztői verziót a készülőben lévő legújabb Androidról, és most kiderült, hogy mindez nem csak pletyka, hanem maga a valóság. A szóban forgó Android frissítés még nem kapott olyan nevet, mint a Marshmallow, így jelenleg Android N-ként szerepel. Mivel az összes főverzió valamilyen süti vagy egyéb édesség nevét kapta, a végleges indulás dátumáig lehet találgatni, milyen N betűvel kezdődő finomság lehet a befutó.

A most megjelent fejlesztői verzió betekintést enged abba, hogy mit fog bemutatni a Google az I/O 2016-on. További előzetes képeket kaphatunk az Android N-ről Nexus 6-ra, Nexus 5X-re, Nexus 6P-re, Nexus 9-re, Nexus Playerre, Pixel C-re, és General Mobile 4G Android One-ra. Ezek alapján már tudható, hogy az Android N tartalmazni fogja az osztott képernyőt a többfeladatos működés elősegítésére, illetve közvetlenül reagálhatunk az értesítésekre bármilyen alkalmazásból.

android n

Az új operációs rendszer kap még egy továbbfejlesztett Doze módot, ami jótékony hatással lesz az akkumulátor-használatra, és támogatja a Java 8 nyelvet. Mindezek mellett az Android N még számtalan egyéb dolgot fog tudni, amikor most nincs információ, és a fejlesztői előzetesben sem szerepel, de a Google I/O-n minden ki fog derülni. Sokan kíváncsiak rá, hogy mikor jelenik meg az Android N, de nekik is csak annyit tudunk mondani, hogy valamikor június és szeptember közt. A többi néma csend.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik