Mobil

Három évig a HTC gyárthatja a Nexus mobilokat

A HTC küzdelmét egy fontos fordulat segítheti a mobilos piacon.

A HTC üzleti szempontból kissé megborult az elmúlt években, de a közelgő zászlóshajójuktól, a HTC 10-től azt remélik, hogy szépen visszarángatja őket az eladási csúcsok hóhatára fölé, amire a HTC Vive, a cég virtuális valóságra gyártott eszköze is rásegít, mely 10 perc alatt sok-sok millió dollárt hozott az előrendelésekkel. Ha pedig igazak a legújabb híresztelések, akkor további segítségként jelentkezhet, hogy a HTC lehet a Nexus mobilok gyártója az elkövetkezendő időszakban.

Több hír is szólt és szól arról, hogy a Nexus család visszatér a gyökerekhez, vagyis a Google által trenírozott HTC-hez, de a 2016-os HTC Nexus telefonok még csak a jéghegy csúcsát jelenthetik, mert ha igazak a pletykák, nem csak idén, hanem a soron következő három évben is a HTC gyártja majd a Google referencia-mobiljait.

htc nexus deal

A hír hallatán máris elkezdődtek a spekulációk, és sokan azt remélik, hogy a Google-HTC kapcsolat nemcsak a Nexus telefonok képében, hanem valamilyen Nexus táblagép megjelenésével is járhat, ami ismét felvet egy halom kérdést. Például azt, hogy vajon a HTC kizárólagosságot kap-e a Nexus eszközök tekintetében, vagy megtörténhet-e, hogy egy harmadik cég dobja a piacra a táblagépeket, már ha valóban lesznek ilyen kütyük is a felhozatalban. Illetve ha kizárólagosságot kap a HTC, akkor vajon akar-e tabletekkel bajlódni, vagy éppen elég lesz neki a telefonos biznisz?

Mindenesetre a Nexus név nem cseng rosszul, és mivel a HTC keményen küzd azon, hogy visszakapaszkodjon a szerinte őt megillető helyre, könnyen lehet, hogy ez a lépés segíthet neki a céljai elérésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik