Mobil

Mindig is erre az univerzális kábelre vártunk

A világ sokkal jobb hellyé válhat, ha az Apple használói kérhetnek kábelt az Androidosoktól, és ugyanez visszafelé is megtörténhet.

Tételezzük fel, hogy vannak olyanok, akik nem tech-vallási fanatikusok, ezért van nekik egy-vagy több Androidos eszközük, illetve legalább ugyanennyi Apple termékük. Ez már alapfelállásban is legalább két különböző kábelt jelent, de inkább még többet, és mint tudjuk, a táskában már egyetlen kábel is képes a pillanat törtrésze alatt összegabalyodni, nemhogy kettő, vagy még több. De ennek most vége, mert érkezhet a MicroUSB-Lightning hibrid, ami szinte mindenhez jó.

Az LMcable nevű cég jóvoltából készülőben van egy olyan kábel, melynek egyik vége hagyományos USB csatlakozó, a másik viszont attól függ, melyik oldala van felül illetve alul, és így szolgálhat MicroUSB-ként, avagy Lightningként. Mindkettő tudja a 2,4A-t, lehetővé téve a töltést és az adatátvitelt is, borítása pedig olyan, hogy eleve megakadályozza az összecsomósodást, ugyanakkor a kinézete is elég vagány. Varrott farmeranyag, értik, már emiatt is ultramenő.

lmcable

Az egyértelműen hasznos kiegészítőért azonban még hiába rohannánk a boltba, ugyanis a projekt jelenleg Kickstarter fázisban van, ám ezen mivoltában már régen összejött rá a szükséges pénzmennyiség, hiszen a cikk írásának pillanatában 75 544 dolláron áll a közösségi kalapozás, holott a célösszeg mindössze 5 000 dollár volt.

Már ebből is látszik, hogy az embereknek igenis szükségük van valami olyasmire, ami nem gubancolódik össze, ráadásul egyaránt jó Androidos és iOS-es eszközökhöz is, mindez pedig azt igazolja, hogy valóban nem ártana egy egységes szabvány. Bár a helyzet az, hogy mostanság már a legtöbb okostelefon nagyjából sztenderdnek tekinthető MicroUSB-vel tölthető, és csatlakoztatható, míg az Apple továbbra is a saját útját járja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik