Mobil

Egyre közelebb az élő Facebook-közvetítés Androidon

Végre Androidon is lehet élőben nyomni a videót, de ettől függetlenül ne rohanjon a telefonjáért, ha mindezt Magyarországon szeretné használni.

A Facebook varázslatos világában már rég nem csak a cuki cicák képei, a kajafotók, és a tükörbe csücsörítős “lájk, ha szerinted is szép vagyok” fényképek mennek, hanem igazi kapcsolattartási központtá nőtte ki magát a közösségi oldal. A legújabb őrület pedig a mozgóképpel megtámogatott azonnali közléskényszer, amely végre elindul az androidos mobilok irányába is.

A hónap elején jelentette be a Facebook, hogy érkezőben van az élő videostream lehetősége, aztán nem sokkal később iOS-en élesedett a funkció, és ígérték, hogy a zöld robot híveinek sem kell sokáig várni, ami azt jelenti, hogy a tipródásnak máris vége, mert a Live immár Androidon is elérhető. Vagyis majdnem, merthogy jelenleg csak az Egyesült Államok boldog felhasználói részesülnek a kegyben, de a Facebook újabb ígéretet tett, miszerint más országokba is igyekeznek villámgyorsan eljuttatni az élő videó lehetőségét. Ugyanakkor az Androidos megjelenéssel együtt az iOS-es verzió kiszabadult tengerentúli fogságából, így újabb harminc ország boldog lakói sugározhatják élő mozgóképes produkcióban a jókedvüket.

facebook-live-android-screen-640x410

A Live használata egyébként szerfelett egyszerű, mindössze annyi a teendője a világba élőben üzenni kívánó felhasználónak, hogy a “Mi jár a fejedben?” sávnál a Live Video ikont választja, majd pedig megadja a műsor rövid leírását, és kiválasztja, hogy kik legyen a szerencsések, akik láthatják az adást, és máris indulhat a mulatság. A Live Video közben megtekinthető a nézők száma, és azon ismerőseink nevei, akik figyelik, hogy mit bohóckodunk össze, és persze valós időben lehet kommentelni. Itt állunk tehát egy új világ születésének kapujában. Hüpp.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik