Mobil

Így működik a kibővített Facebook lájkolás mobilon

Már mindenki hűházik és haházik, ön viszont nem tudja, hová nyúljon a mobilján? Mutatjuk.

A Facebook jó pár hónapos tesztelés után bevezette a kiterjesztett lájkolás (vagy ha úgy tetszik, tetszikelés) gyakorlatát. Ahogy tegnapi cikkünkben megírtuk, mostantól az egyetlen lájk lehetősége helyett hatféleképpen reagálhat ismerősei megosztására.

A PC-s böngészőkben viszonylag gyorsan rá lehet jönni a dolog hogyanjára, hiszen csak a Tetszik / Like felirat fölé kell vinni az egeret és ott tartani egy kicsit, máris felugrik a hat új ikon. De már kaptuk a kérdéseket, hogy mobilon nincs egér, akkor mégis hogy lehet mindezt androidos, vagy iOS alatt futó Facebook alkalmazásban megtenni?

Egyszerű, mutatjuk egy animált gifen, mert az annyira 2016:

facebook-reaction-mobil-tutorial-02

Tehát csak rá kell nyomnunk a Tetszik / Like feliratra, de ne csak úgy koppintsunk, mint egy bizonytalan harkályfióka, hanem tartsuk rányomva az ujjunkkal: úgy egy másodpercen belül itt is felbukkannak a kis fejek és szimbólumok, innentől már választhatunk is.

Ha pedig azt szeretnénk megnézni, kik haházták, kik hűházták, és kik azok, akik csak “simán” lájkolták a bejegyzést, kattintsunk alatta a lájkokat és egyéb reakciókat jelző mezőre (ahol már valószínűleg többféle reakció-ikont is láthatunk majd). Itt felugrik először az összes reagáló, és a képernyőn jobbra-balra húzva az ujjunkat eljuthatunk a reakciótípusok szerinti bontáshoz.

Hűha!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik