Mobil

Magának Istennek a hangját hallhatjuk a navigációban

Aki hajlamos felülbírálni a mobilos navigációkat, annak is érdemes hallgatnia Istenre, mert ő jól megmondja, hogy melyik sarkon forduljunk be.

A Waze hatalmas találmány, és ebben mindenki egyetért, aki akár csak egyszer is használta már ezt a remek mobilos alkalmazást, hiszen a felhasználók által adott információk alapján valós időben frissülve mondja meg, hogy éppen hol van torlódás vagy éppen dugó. De vajon hihetünk-e mindig annak a hangnak, ami a navigációból szól?

Nos, ha Isten hangja szól hozzánk, és mondja meg, hogy merre menjünk, hol forduljunk, hol számíthatunk traffipaxra, akkor alighanem senkiben nem maradhat kétely, márpedig higgyük el, a Waze megkérte az Úrt, hogy szóljék hozzánk. Azok kedvéért, akik most furcsán néznek, nem terelünk tovább, eláruljuk: valójában arról van szó, hogy Morgan Freeman orgánumát hallhatjuk, aki Istent személyesítette meg a Bruce Almighty (idehaza: Minden6ó) című filmben.

Morgan Freeman egyébként a London Has Fallen című új filmjének promóját is beépítette a navigációs hangokba, hiszen olyanokat mond, hogy “Az amerikai emberek számítanak rád a vezetésben. Indulj”. A színész hangja március 31-től lesz letölthető.

A Waze felvásárlását 2013-ban lépte meg a Google, nem kevesebb mint egymilliárd dollárért, és az alkalmazás azóta is fejlődik, így a közlekedési információk mellett segít megkeresni a legolcsóbb tankolási lehetőséget, és ha a Facebookkal összekötjük, akkor azt is láthatjuk, merre járnak a cimboráink. Lenyűgöző.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik