Mobil

Ilyen lesz az LG G5 trükkös akkumulátora

Beigazolódtak a pletykák, most már fotón is látható, hogy lesz egyszerre nyitott és zárt az új csúcsmobil.

Beigazolódtak a pletykák, most már fotón is látható, hogy lesz egyszerre nyitott és zárt az új csúcsmobil.

Korábban már napvilágot láttak olyan pletykák, amelyek szerint az LG napokon belül bemutatkozó új csúcsmobilja, a G5 egy fontos dologban mindenképpen szakít az elődök hagyományával. Ez pedig az lesz, hogy a modern csúcskategóriás divatnak megfelelően vége a levehető hátlapnak, a G5 unibody, azaz “egybegyúrt” készülékházat kap.

Ez több szempontból sem rossz döntés. Egyrészt nem néz ki rosszul egy ilyen telefon, amelyet ezáltal teljesen fém boríthat, a külső héjat sehol sem szakítja meg valamilyen rés, vagy másféle anyag. Másrészt pedig így van lehetőség csatlakozni azokhoz a mobilokhoz, amelyek limitált mértékben csepp- és porállóak lehetnek, így növelve az esélyt arra, hogy valamilyen környezeti hatás, vagy emberi mulasztás miatt nem kell kukába dobnunk, vagy drága pénzen az alapoktól javíttatnunk a drága készüléket.

Ez így rendben is volna, de a G sorozat korábbi tagjait sokan épp azért kedvelték, mert a levehető hátlap miatt pár mozdulattal cserélhették az akkut, ami ugyebár üzemidő terén a telefonok leggyengébb pontja. Aki mondjuk egy napnál tovább kényszerült fali töltés lehetősége nélkül utazni, csak elvitt magával egy pótakkut, és amikor úgy adódott, kipattintotta a régit és beillesztette az újat. Szerencsére a jelek szerint tényleg nem kell feladnunk a reményt, hogy az új modellben hasonlóra lesz lehetőségünk, csak épp a friss dizájn miatt egy trükkös módon. Mutatjuk:

lg-g5-akku

A fenti képen egy olyan megoldás látható, amelyet egy szemtanú állítására alapozva már modelleztek nemrég (ez látható a bal oldalon). Ezen az látható, hogy a unibody test alja pattintható le, és az alsó résszel egybeépített akku kihúzható. Azt ugyan nem tudni, hogy ez mennyire barátja a cseppállóságnak, de jó szigeteléssel elképzelhető. A helyzet ugyanis az, hogy a jobb oldali kép már egy ilyen pótakku dobozának kiszivárgott fotója: itt jól látható, hogy az előzetes rajz nem tévedett, az alsó résszel egybeszerelt akku létezik. Ez egyrészt igazolja az átalakított készülékházról szóló pletykákat, másrészt viszont ez a zöld szín… ez ugye csak a doboz színe? Oké, a jelek szerint csak az akku ilyen lézerszínű, a telefon alja szemkímélő ezüstben pompázik, de azért kicsit megijedtünk, na.

Mindenesetre holnap, tehát február 21-én délután lehull a lepel a G5-ről, és minden titokra fény derül. Várjuk!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik