Mobil

Senki se szórakozzon az iPhone órájával, baj lesz belőle!

Egy szerencsétlen rendszeridő beállítással máris oda a drága iPhone, iPad, iPod Touch, szóval aki jót akar magának, kerüljön egy bizonyos dátumot.

Habár a neten már kering egy ideje, a köztudatba csak egy-két hete tört be az 53-as hibakód, ami egészen röviden arra “jó”, hogy használhatatlanná válik tőle az iPhone 6 csupán attól, hogy nem szakszervizben javíttatjuk a telefont. Ez már elég ahhoz, hogy az iOS 9-es frissítés után azt tapasztaljuk, volt-nincs működő drága telefonunk.

Ez azonban csak az egyik módja annak, hogy legyen egy nagyon drága, de teljességgel használhatatlan eszközünk, ami már tényleg csak arra jó, hogy társaságban kitegyük az asztalra, és mindenki lássa, nem egy negyvenezres kínaival toljuk. De még ennél is egyszerűbben küldhetjük az öltözőbe a telefont akkor, ha 1970. január 1-re állítjuk be a rendszeridőt, mert ekkor egy újraindítás után újfent azt tapasztalhatjuk, hogy eddig volt működő iPhone-unk, és csak a garanciális cserében bízhatunk.

A probléma a 64-bites processzorral szerelt eszközöket érinti, vagyis iPhone 5 és az újabb modellek, iPad Air, iPod Touch hatodik generáció, valamint iPad mini 2 tulajdonosoknak erősen ellenjavallt, hogy a jelzett dátumra módosítsák az időt, hacsak nem akarják, hogy folyamatos bootciklusba forduljon a drága kütyü. Mindez azonban csak akkor történhet meg, ha valaki szándékosan végzi el az átállítást, és bár értjük a problémát, nem nagyon tudjuk, hogy mi a fenéért tenné ezt bárki?! Azt illetően viszont szemernyi kétségünk sincs, hogy minél szélesebb körben terjed a hír a neten, annál többen lesznek, akik csak azért is megnézik, valóban agyoncsapja-e a telefonjukat 1970. január 1-e, mert az emberek már csak ilyenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik