Mobil

Praktikus extra funkciót kap a Samsung érintőtolla

Fura dolog azt mondani, hogy egy toll segítségével szabadulhat fel mindkét kezünk, de mégis erről van szó.

Legyünk őszinték: hányan vannak, akik még az illemhelyen relaxálva is a telefonjukkal, táblagépükkel vannak elfoglalva? Arról már nem is beszélve, amikor ülünk a gyorsétteremben, és táplálkozás közben videót nézünk, mert történetesen egyedül vagyunk. Ilyenkor rendkívül kényelmetlen, ha úgy próbáljuk nézni a kijelzőt, hogy a telefont a hátára fektetjük, ezért a legtöbben nekitámasztjuk a pohárnak, vagy valami hasonlóan stabil dolognak, ami elbírja a készülék súlyát. Ez viszont szintén nem egy biztonságos módszer, a készülék egyszer csak az asztallapra csattan, a földre csúszik, vagy csak állandóan igazgatni kell.

Úgy tűnik, a Samsungnál felismerték a piaci rést, mert a jövő Galaxy Note-jai olyan S Pent kaphatnak majd, melyek egy többletfunkcióval gazdagodnak, mégpedig azzal, hogy egyfajta támasztékként szolgálnak, olyanformán, miként azt az alábbi képen is látni:

galaxy s pen tarto

Ez a gondolat már csak azért is figyelemreméltó, mert a Galaxy Note portfólió a gyártó szerint tökéletes választás a médiaalapú felhasználók számára, hiszen a kijelzőik kellően nagyok és a pixelszámuk is megfelelő, ami fontos, ha sok videót nézünk a telefonon. A Samsung szabadalmának lényege, hogy a tollat a közepénél meg lehet hajtani, így fekvő módban meg tudja támasztani az eszközt, lehetővé téve ezáltal, hogy használójának mindkét keze felszabaduljon, például egy jóféle hamburger elfogyasztása közben.

Értelemszerűen, ha végeztünk a kitámasztást igénylő tevékenységgel, a toll visszaállítható eredeti (egyenes) formájába, és tényleges funkciójának megfelelően használható. Azt lehet hát mondani, hogy a gondolat egészen jó, de még nem tudni, hogy a koreai gyártó melyik eszközében rendszeresíti ténylegesen a támasztékos tollat. Talán az ősszel érkező Galaxy Note 6-ban már ilyen toll figyel majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik