Mobil

iPhone-os alkalmazások jönnek Androidra

Itt van, tessék, mindig ekézzük az Apple-t, amiért mindent túláraz, és még az alkalmazásait is megtartja magának, erre most mit lépnek? Az Apple Music után kapna az Androidos tábor még néhány iOS alkalmazást, ami abból derült ki, amit Tim Cook mondott az alkalmazottaknak tartott beszédében.

A cég vezérigazgatója szerint az Androidra tavaly kiadott Apple Music volt a csali, amivel azt vizsgálták, hogy milyen a fogadtatás, és ettől tették függővé, hogy a jövőben is lépnek-e valami hasonlót, vagy nem erőltetik a zöld robot vonalát. A rendszer-transzplantációs (de szép szó) alkalmazások esetében jó kiindulópontnak tűnnek az iCloud szolgáltatások, mint a naptárak, e-mail, jegyzetek, és emlékeztetők, illetve ne feledjük el a megújult fényképkönyvtárat. Másik olyan alkalmazás, ami jó eséllyel pályázik az Androidos kivitelre, az iMessage, aminek leginkább azok örülnének, akik szorosabb droidos integrációt szeretnének a telefon, a Mac és az iPad között. Szóba kerülhet az Apple Pay is, bár ott biztonsági szempontból kicsit bonyolultabb a dolog, tekintve az eltérő hardveres, és a különböző operációs rendszerek miatti szoftveres különbözőségeket.

apple szirszarok

Akad azonban egy igen fontos kérdés, mégpedig az, hogy vajon valójában hány ember szeretné Androidra az említett iOS-es alkalmazásokat, és mennyien szeretnének mondjuk Androidos fotókat szinkronizálni az iClouddal, ami bizonyos téren elmaradást mutat a Google hasonló szolgáltatásához képest. Az Apple szokásos fejlesztői konferenciájáig van még nagyjából négy hónap, és ha addig nem, akkor biztosan kiderül, hogy mik a tervei a cégnek, de ha nem nagyok akar lemaradni, valószínűleg megpróbálkozik a multiplatform megoldással.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik