Mobil

Jönnek a mobilos mozgóképek Twitterre

Nehogy már pont a Twitter maradjon ki az olykor zseniális, máskor csapnivaló animált GIF-ek őrületéből.

A Twitter is halad a korral, és mi sem bizonyítja ezt jobban, mint például az, hogy nemrégiben eltörölték az SMS-ek karakterszámánál is csekélyebb korlátozást, így 140 kariról 10 000-re nőtt a limit, most pedig úgy tűnik, érkezik egy újabb fejlesztés, bár ezt még titkolja a cég.

Néhány felhasználó Twitter alkalmazásában feltűnt egy “GIF” gomb, amit egy Phil Pearlman nevű szemfüles júzer által közölt képen is láthatunk. Azóta többen ki tudták próbálni az ideiglenesen megvillantott funkciót, elmondásuk szerint nagyjából az történik, hogy rákattintva a netről dob fel egy halom GIF-et, melyek egyrészt a legnépszerűbbek közül kerülnek ki, másrészt pedig a hangulatunkat hivatottak megjeleníteni.

twitter gif

Ám hiába keresné bárki is ezt a gombot, már azoknál is eltűnt, akiknél eddig ott volt, ami arra utal, hogy a Twitter egy rövid teszt erejéig tette elérhetővé, és azt is csak néhány felhasználó számára. Valami hasonlót kell elképzelni, mint a Giphy a a Facebook Messengerben, vagy éppen a Tinderben (ami társkeresőnek álcázza magát, de mindenki tudja, hogy valójában miről szól az az elkárhozott alkalmazás, pfejj). A TechCrunch rákérdezett a Twitternél, hogy miről is van szó, de a cég nekik is csak egy animált GIF-et küldött vissza, tehát ebből akár azt is gondolhatjuk, hogy valóban mozgóképes üzenetek küldésének lehetőségével bővül majd a csicsergő. Kíváncsian várjuk, mert egész jópofák tudnak lenni a mozgóképes reakciók. Például így ülünk majd a funkció végleges megjelenéséig:

daffyduck-waiting

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik