Mobil

Elege van a csipogó Facebook értesítésekből?

Ha az ön telefonján is tobzódnak a mindenféle alkalmazás által feldobált üzenetek, tegyen ellene. Mutatjuk, hogyan.

Az androidos telefonok egyik alapvető tulajdonsága, hogy a rá telepített alkalmazások üzenetei a rendszer eszközsávján, akár hangjelzések kíséretében jelennek meg, ami persze önmagában egy okos találmány. Nem árt például, ha a naptár így küld emlékeztetőt arról, hogy ideje elindulnunk egy megbeszélésre, és az is hasznos, ha így vesszük észre, hogy SMS-t kaptunk.

Ha azonban a telefont teleszórjuk mindenféle alkalmazással, és ezek mindegyike legfontosabb kötelességének tartja, hogy minket mindenről azonnal értesítsen, csipogástól és figyelmeztető ikonoktól kezd hemzsegni a telefonunk, ami már rövid távon is idegesítő. Arról meg ne is beszéljünk, hogy a túl sok felbukkanó, csipogó üzenet között elvész az a néhány, ami tényleg fontos lenne. Ilyen szószátyár app például a Facebook, ami alapértelmezésben minden új lájkról vagy kommentről küld értesítést, de hasonlóképpen működik a Gmail, az Instragram és egy csomó egyéb app. Újabban pedig játékok, vagy ingyenes programocskák is így adják tudtunkra, hogy csodálatos ajánlat keretében olcsón frissíthetnénk a teljes(ebb) verzióra.

Na, ebből elég – és ha ön is így gondolja, csak pár egyszerű lépésen kell végigmennie. Elsőként a telefonon keresse meg a Beállítások menüt – ez Android verziónként és gyártónként különböző helyen és formában történhet (mint ahogy az összes többi lépés is), de nagyjából hasonlóképpen bukkanhat rá, mint ahogy a tesztként használt LG G4-en: a felső értesítési sáv lehúzása után nyomja meg a fogaskerék ikont.

android-uzenetek-elrejtese-02

Ezután keressük ki az Alkalmazások menüpontot. A G4-en ez az Általános fül alatt található.

android-uzenetek-elrejtese-03

Itt találjuk az összes olyan appot, amely a telefonunkon fut. Android-verziónként eltérő lehet, hogy itt még külön kell-e keresgélnünk a letöltött, aktuálisan futó, vagy összes alkalmazás között, de egy idő után megtalálhatjuk a minket érdeklőt. Legyen ez mondjuk a Facebook, koppintsunk is rá.

android-uzenetek-elrejtese-04

Az app adatlapján (bocsánat, le kell írnunk: az adatlappon) szintén Android verziótól függően találhatjuk meg az értesítések kezelését. Vagy az Értesítések megjelenése szöveg látható egy kis jelölőnégyzettel (ez esetben vegyük ki a jelölést, és a megerősítő kérdést is okézzuk le), vagy külön listaelemként látszik, mint ezen a képen:

android-uzenetek-elrejtese-05

Ha itt a Blokkolva kapcsolót bepöccintjük, máris látható, hogy többé nem engedélyezzük a Facebooknak az Android rendszerén át küldött értesítéseit. Most már kiléphetünk innen, vagy ha más appok csipogása is zavarja, azokat is megkeresheti a listában és elhallgattathatja őket hasonló módon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik