Mobil

Különleges LG mobil érkezik Magyarországra

Még mindig tartja magát az a mondás, hogy azért egy igazi kamerát nem pótolhat egy fotós telefon. Pedig az LG V10 nagyon közel jár e tétel megcáfolásához.

Nem sok van már a januárból, de még ebben a hónapban elérhető lesz Magyarországon is az LG V10, ami a gyártó legújabb csúcsmobilja, és egyáltalán nem egy gyenge darab. Többek között olyan csemegéket tartalmaz, mint az egymás fölé helyezett két képernyő, valamint a két előlapi kamera, illetve a kibővített videóbeállítási lehetőségek. Ebből már valamelyest sejthető, hogy a cég kiknek szánja az eszközt, és ezt erősíti meg a szerényen csak EPIC mozaikszó (Extreme Photo-Imaging Capabilities), ami az LG szerint kiemeli az álló-és mozgóképes teljesítményt a többi okostelefon alkotta masszából.

lg v10_1

Már az eddigi LG csúcskészülékek is erősen rágyúrtak a fotós képességekre, a G4-ben például már egy csomó mindent állíthatunk manuálisan az ISO értékétől a fehéregyensúlyon át akár a 30 másodperces záridőig. A babrálást kedvelők a V10-ben is hasonlóan részletes manuális lehetőségeket találnak, valamint biztosan jót fognak majd bíbelődni a 16:9, illetve 21:9 méretaránnyal, illetve a HD, Full HD és UHD beállításokkal, és ha rögzítésnél megremeg a kezük, majd segít a Steady Record, a kész felvételeket pedig egybefűzi a Snap Video.

lg v10_3

Abszolút érdekesség az 5,7 hüvelykes QHD IPS kijelző fölé beépített másodlagos megjelenítő, amin szintén látható minden fontosabb infó (például  az időjárás, az idő, a dátum és az akkutöltöttség szintje), ugyanakkor sokkal kevésbé terheli az akkumulátort, mint nagyobb társa, így tovább munkára fogható a telefon. Az elsődleges képernyő bekapcsolt állapotában pedig a kedvenc alkalmazásokat és könyvjelzőket is elhelyezhetjük itt. Videónézés vagy játék közben ez a másodlagos kijelző értesíti a felhasználót a beérkező hívásról vagy üzenetekről anélkül, hogy megzavarná a multimédiás szórakozást.

A készülék előlapján két különálló, 5 megapixeles kamera kapott helyet, ezek segítségével a klasszikus, 80 fokos látószögű szelfi mellett 120 fokos, azaz nagylátószögű önfotó is készíthető. A V10 egy kifinomult szoftveres algoritmus segítségével fűzi össze ilyenkor a két előlapi kamera által készített fotókat. A Multi-view Recording funkcióval pedig a készülék mindhárom kamerája egyszerre rögzíti a képet, így utólag is kiválasztható a véleményünk szerint legelőnyösebb szögből készült felvétel.

lg v10_4

Végezetül említsük még meg a hardveres specifikációkat, melyek szerint az LG V10-ben Qualcomm Snapdragon 808 dolgozik 4GB RAM és 64 GB ROM mellett, a hátlapon pedig egy 16 megapixeles kamera található (az előlapiakról pedig már ejtettünk szót). A háttértár microSD kártyával akár 2 terabájtig is bővíthető, ami lássuk be, nem is hátrány, amikor valaki UHD felbontású videókat lövöldöz minden sarkon. Az 5.1.1 operációs rendszerrel érkező telefon működését 3000 mAh-s akkumulátor biztosítja. Látható, hogy a telefont igyekeztek strapabíróra tervezni, az oldalkeret rozsdamentes acélból készült, a hátlap pedig tartós és ellenálló szilikon borítást kapott. Alig várjuk, hogy teszt formájában is “nyúzhassuk” egy kicsit ezt a valóban különlegesnek ígérkező eszközt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik