Mobil

Desire tableten dolgozik a HTC

A HTC-nek gondot okoz az aktuális csúcsmobil februári bemutatása, de cserébe egy Desire-mintájú táblagéppel kedveskedik a fejlődő piacoknak.

A Desire név hallatán leginkább a HTC okostelefonjaira gondolhatunk, és nem a táblagépekre. Még sokan emlékezhetnek a legelső Desire telefonra, amely talán az első igazán közkedvelt androidos mobil volt annak idején, és nagyon sokat tett a robotos rendszer kezdeti sikereiért. A gyártó egy ideje a középkategóriás telefonjaira aggatja a Desire márkanevet, és most úgy tűnik, táblagép is megkapja a még mindig jól csengő nevet. A még be sem jelentett tablet a HTC Desire T7 nevet kapja majd (T, mint tablet, és 7, mint 7 hüvelyk, pontosabban 6,9), ami sokkal könnyebben megjegyezhető, mint a modellszámként használt HTC IV5001-A.

Amennyiben ellátogatunk a GFXBench oldalára, úgy azt is megtudhatjuk, hogy a 6,9 hüvelykes kijelző felbontása 720 x 1280 képpont, a burkolat alatt pedig egy Spreadtrum SC8830 chipset lakik, négy darab 1,3 GHz-es CPU-val, illetve egy Mali-400 MP2 GPU-val. Mindezek mellé 1 GB RAM-ot, illetve 16 GB háttértárt kap majd a vásárló, míg kamerából az elő-és a hátlapi is 5 megapixeles. A specifikációból látszik, hogy a HTC Desire T7 nem veszélyes a felsőházas táblagépekre, inkább a feltörekvő piacokra szánják, és a Spreadtrum chipsetből arra lehet következtetni, hogy a tengerentúlra el sem jut.

Ilyen a Desire család egyik tagja, a HTC Desire 826
Ilyen a Desire család egyik tagja, a HTC Desire 826

A HTC tábláját valószínűleg láthatjuk majd a barcelonai MWC 2016-on, nem úgy, mint a gyártó készülődő csúcsmobilját, a HTC One M10-et, ami a tervek szintén szintén ott lett volna a rendezvényen, ám úgy tudni, gond támadt a speciális dizájnnal, ezért a bemutatás elcsúszik márciusra. Figyelembe véve az előbb leírtakat, illetve a T50 és T55 Nexus telefonokat, azt lehet mondani, hogy a HTC igen elfoglalt lesz a 2016-os évben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik