Mobil

Megvan, mennyi lesz a Lumia 650 európai ára

Legalábbis egy német oldal tényként közölte, mennyi lesz a középkategóriás Windows 10-es mobil.

Windows 10 Mobile-t futtató készülékek közül eddig hármat villantott a Microsoft, a csúcskategóriában a Lumia 950 és 950XL érkezett, míg az óvatosabb anyagi lehetőséggel rendelkezők számára a Lumia 550-et szánták. Jó ideje hallani azonban, hogy érkezik egy középkategóriás modell is, amelyet egyelőre Lumia 650 néven emlegetnek a források.

Az elmúlt hetekben kiszivárgott információk szerint Snapdragon 210 chipsettel szerelik ezt amodellt, amelynek kijelzője 5 hüvelykes lesz és HD felbontást kap. Memóriából 1, háttértárból pedig 8 gigabájton garázdálkodhatunk, a hátoldali kamera 8 megapixeles lesz. Már csak az ár maradt kérdéses, ezt viszont a NokiaPowerUser jól megírta.

lumia-650-02

Az állítólagos bennfentes informátor szerint az amerikában forgalmazott modellek ára 222 dollár, azaz nagyjából 64 ezer forint lesz, míg az európai ár kicsit lesz csak drágább: az O2 szolgáltató 219 euróért listázta be a készüléket, ami nagyjából 69 ezer forintra számolható át. Sajnos azonban a tapasztalatok szerint a magyar végfelhasználói ár ennél még egy kicsit húzósabb lehet a magasabb ÁFA és egyéb járulékok miatt, így akár valamivel 70 ezer forint fölé is kúszhat a Lumia 650 ára. Ez pedig a kissé óvatosan eleresztett hardverkiépítés mellett már nem a legjobb ajánlat, szóval egyrészt reménykedjünk benne, hogy mégsincs igaza a hírforrásnak, másrészt talán a mobilszolgáltatók kedvezményesebb konstrukcióban is elérhetővé teszik a készüléket.

A telefonról egyelőre csak renderelt marketing-fotók bukkantak fel, ezekről viszont kikövetkeztethető a megjelenés is. A kijelzőkön ugyanis rendre február 20-i dátum látható, ami ugyan nem minősül hivatalos bejelentésnek, de eléggé sokatmondó utalásnak tűnik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik