Mobil

Lebukott a Samsung Galaxy S7 Edge: íme, néhány adat

Úgy tűnik, néhány dologban tévedtek a spekulánsok, de nem biztos, hogy ez olyan rossz.

Amennyiben igazak a pletykák, a Samsung Galaxy S7 és S7 Edge a következő hónapban jelenik meg. Bár a gyártó persze az utolsó pillanatig titkolózik, ha egy információ kikívánkozik, akkor előbb-utóbb ki is jut, az internet pedig felkapja, mint egy könnyű pihét, és addig lebegteti, míg el nem jut a világ legtávolabbi sarkába is.

Nincs ez másként a Galaxy S7 Edge esetében sem, melyet ezúttal a népszerű, és egyébként rengeteg elköpött infót szolgáltató sebességmérő app, az AnTuTu benchmark buktatott le. A szoftver legújabb bétájának kiszivárgott fotójából kiderült többek között az, hogy az új Samsung romboló a korábban sejtett 16 megapixeles kamera helyett 12 megapixeles egységet kap. Ez azonban mégsem jelent visszafejlődést, mert az alacsonyabb pixelszámhoz nagyobb fényérzékenység jár, ami f/1.7-es apertúrában nyilvánul meg, ez pedig elég jól jön majd a gyengébb megvilágítások esetén, főleg akkor, ha a Samsung továbbra is megtartja a csúcsmodelljeinél nagyon jól működő szoftveres feldolgozást. Tény, hogy egy 16 megapixeles fotón jobban ki lehet nagyítani a részleteket, de aki erre megy rá, inkább vegyen egy belépőszintű tükörreflexest és látni fogja, hogy fényképezni nem telefonnal, hanem valódi célszerszámmal kell.

s7-edge-antutu

A benchmark azonban nem csak a kamera adatait árulta el, hanem a kijelző méretét is. Ez a jelek szerint 5,1 hüvelyk, szemben a várt 5,5-tel, melyet az Edge variánsra jósoltak a fülesek, ugyanakkor ez azt is jelentheti, hogy később érkezhet egy nagyobbkijelzős Galaxy S7 Plus variáns. Vagy van még egy lehetőség, mégiscsak 5,5 hüvelyk lesz a végleges változat, a benchmark pedig egy prototípussal készült, mely soha nem kerül kereskedelmi forgalomba, de talán jobban járunk, ha nem kombináljuk túl a dolgokat.

Egyebekben akadnak viszont olyan tulajdonságok, melyek összevágnak a pletykákkal, tehát valóban egy Snapdragon 820 lesz majd a kijelző alatt, amihez 4 GB RAM és 64 GB háttértár jár, elöl pedig 5 megapixeles kamerát találunk. A kijelző felbontása 1440×2560, operációs rendszerként az Android 6.0 Marshmallow kerül gyárilag a telefonra, ugyanakkor továbbra is kíváncsian várjuk a megjelenést, hiszen lehet, hogy mégis valamilyen meglepetés ér majd minket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik